PeristeriNews.gr
Editorial

Λες και πέταγαν… σκουπίδια


Ισόβια και 15 έτη κάθειρξης στον καθένα ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στους δύο κατηγορούμενους για την φρικτή δολοφονία μετά από βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτή την εισαγγελική εισήγηση επί των ποινών, με την πρόεδρο να ανακοινώνει την ποινή που άκουσαν έχοντας σκυμμένο το κεφάλι και εντελώς αμίλητοι οι δύο κατηγορούμενοι.

Με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα προκαλώντας την έκρηξη της προέδρου που ζήτησε από όλους να σεβαστούν την διαδικασία, “εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη” είπε αυστηρά.

Η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης έπεσε εν μέσω συνθημάτων με κυρίαρχο το “Καμία άλλη δολοφονημένη, ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη” το οποίο φώναξε κλαίγοντας και με σφιγμένη την γροθιά της, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, καθώς αποχωρούσε από το δικαστήριο υποβασταζόμενη.

Η οικογένεια της φοιτήτριας, σύμφωνα με δήλωση του πατέρα της, Γιάννη Τοπαλούδη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση, που τους έκανε να αισθανθούν “μία στιγμιαία ψυχική ανακούφιση”.

Όπως ανέφερε ο κ. Τοπαλούδης, “ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της, να μην πω στο 1,85 που ήταν η Ελένη, ή ακόμη καλύτερα μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται η Ελένη. Λυπάμαι αλλά κάποιοι θα έπρεπε να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια μας. Έπρεπε σε αυτή την ιερή στιγμή που φτάναμε προς το τέλος, να απευθυνθούν εκεί που έπρεπε να απευθυνθούν. Άκουσα δηλώσεις από πολλά άτομα χθες, υπουργούς, παρα-υπουργούς… εμείς είμαστε μακριά από κόμματα”.

Πολλές φορές “ένα θύμα βιασμού, θα βιαστεί άπειρες φορές κατά την διάρκεια της δίκης. Από τον κατηγορούμενο, τους δικηγόρους, τους μάρτυρες, τα ΜΜΕ”. Ακούγοντας όμως την αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη, παρακολουθήσαμε μία εισαγγελέα που δεν το επέτρεψε.

Πολλοί αναφέρουν πως πλέον ήρθε η ώρα να αλλάξει η νομοθεσία στη χώρα. Για βιαστές, παιδεραστές και εν ψυχρώ δολοφόνους τα ισόβια να είναι ισόβια.

Τέλος, μην ξεχνάμε πως οι συγκεκριμένοι δύο κατηγορούμενοι βίασαν, βασάνισαν και πέταξαν ένα παιδί στον γκρεμό, λες και πέταγαν… σκουπίδια!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment