PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Στα χέρια ιδιώτη επιχειρηματία και τα «Ψαράδικα»!


Ανακοίνωση σχετικά με την παραχώρηση της παλιάς αγοράς στο κέντρο του Περιστερίου εξέδωσε η δημοτικά παράταξη, Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου.

Ακολουθεί αναλυτικά:

Η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου (ΝΔ-ΑΝΕΛ)  εκχωρεί σε ιδιώτη επιχειρηματία και την παλιά «Δημοτική Αγορά», τα «Ψαράδικα»!

Μετά την εκχώρηση της «1ης Παιδικής Χαράς» παίρνουν σειρά άλλοι δημοτικοί χώροι.

Αυτά άλλωστε προβλέπει το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019» που είναι αναπόσπαστη πλευρά της  αντεργατικής-αντιλαϊκής επέλασης. Εκχώρηση δημοτικής-λαϊκής περιουσίας σε ιδιώτες, εμπορευματοποίηση λαϊκών αναγκών, ανταποδοτική λειτουργία υπηρεσιών.

«Επιχειρησιακό Πρόγραμμα» που η Διοίκηση ψήφισε (Απρίλης 2016) με την ουσιαστική συμφωνία  των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που πρόβαλαν μόνο διαδικαστικές ενστάσεις.

Η Διοίκηση του Δήμου κινείται στο ίδιο πλαίσιο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσον αφορά την εκχώρηση δημοτικής-λαϊκής περιουσίας. Από κοινού υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες του λαού για να εξασφαλίσουν κέρδη για τον ιδιώτη επιχειρηματία.

Στραγγάλισαν οικονομικά το Δήμο με την περικοπή της χρηματοδότησης, αφυδάτωσαν τις υπηρεσίες του από προσωπικό, παραχωρούν δημοτικές υπηρεσίες και  δημοτικούς χώρους σε ιδιώτες.

Η Διοίκηση του Δήμου έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια το χώρο της «Δημοτικής Αγοράς» προετοιμάζοντας έτσι την εκχώρησή του στον τοπικό επιχειρηματία.

Ο «Καλλικράτης», οι ΣΔΙΤ, τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κανάλια για την εισβολή του κεφαλαίου στο Δήμο, είναι μοχλοί για τη μετατροπή του Δήμου σε επιχείρηση, που αντιμετωπίζει τους δημότες και κατοίκους σαν πελάτες.

Πουλάνε στο λαό αγαθά και υπηρεσίες για τα οποία έχει ήδη πληρώσει αβάσταχτους φόρους, πανάκριβα τέλη και ατελείωτα  χαράτσια.

Στόχος τους είναι να μετατρέψουν κάθε τομέα υπηρεσιών (παιδικοί σταθμοί, καθαριότητα, αθλητισμός, πολιτισμός κλπ), κάθε δημοτικό χώρο (σχολεία, αθλητική και πολιτιστική υποδομή κλπ) σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης με ό,τι αυτό σημαίνει για τις ανάγκες και την τσέπη της λεηλατημένης από κεφάλαιο και κράτος λαϊκής οικογένειας!

Καμιά ανοχή στην πολιτική ιδιωτικοποίησης που εφαρμόζει η Διοίκηση του Δήμου, η κυβέρνηση και η ΕΕ. Καμιά ανοχή στην εκχώρηση δημοτικών χώρων σε ιδιώτες!

Η «Δημοτική Αγορά» να ανακαινιστεί και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του περιστεριώτικου λαού και της νεολαίας. Με την ευθύνη του Δήμου, Δωρεάν, χωρίς πληρωμές και χαράτσια από το λαό του Περιστερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment