PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: 80 χρόνια από την 28η Οκτωβρίου 1940


Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου με αφορμή για τα 80 χρόνια από την 28η Οκτωβρίου 1940 και με τίτλο: «Με οδηγό την ιστορία της πόλης συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Αναλυτικά:

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 με το ηρωικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική επιδρομή καθώς και η κατοπινή αντίσταση στην τριπλή κατοχή, κυρίως μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, αποτελούν πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για τις σημερινές γενιές ώστε να πουν το δικό του ΟΧΙ απέναντι στις πολιτικές του κεφαλαίου που γεννάνε φτώχια, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου αποτίει φόρο τιμής στους Περιστεριώτες αγωνιστές, στους απλούς λαϊκούς ανθρώπους, στους αντάρτες, που πολέμησαν, σε βουνά και πόλεις, ενάντια στους κατακτητές και στους ντόπιους συνεργάτες τους. Τιμάμε όλους εκείνους που εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, έδωσαν και τη ζωή τους στη μάχη, στο εκτελεστικό απόσπασμα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στην εργατούπολη του Περιστερίου η αντίσταση φούντωσε μέσα από τα εργοστάσια, τις στοές του λιγνιτωρυχείου και τη φτωχική παραγκούπολη. Απέναντι σε Γερμανούς, δωσίλογους και ταγματασφαλίτες, αυτούς που υμνεί σήμερα η ναζιστική εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή”, στάθηκε η μεγάλη πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού. Σε μάχες και σε μπλόκα αναδείχτηκαν ηρωικές μορφές του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, όπως η Άννα Παρλιάρου που αρνήθηκε να προδώσει, ο Έκτορας, ο Αλαγιάννης, ο Τζιλβές που πέσανε με το όπλο στο χέρι, ο Δούνιας, ο Νάνος, ο 15χρονος Επονίτης Γκιουνάκης και ο Ξυνογαλάς που θανατώθηκαν με φρικτά βασανιστήρια και πολλοί άλλοι. Κατόπιν το αστικό κράτος για να στεριώσει την εξουσία του εκτέλεσε ανάμεσα σε χιλιάδες αγωνιστές και το λαϊκό δήμαρχο του Περιστερίου Ευγένιο Χαραλαμπίδη.

Αυτούς του δύο κόσμους προσπαθεί να εξισώσει σήμερα η αστική ιδεολογία, η ΕΕ και οι μηχανισμοί της, με την απαράδεκτη και ανιστόρητη ταύτιση ναζισμού – κομμουνισμού. Προσπαθούν να τσουβαλιάσουν τους ήρωες με τους γερμανοντυμένους Ράλληδες ώστε να επιβάλουν την πολιτική της εξαθλίωσης και της ανεργίας, να οδηγήσουν ξανά τους λαούς στα σφαγεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Αυτή την πολιτική ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα βαφτίζοντας “εθνικό στόχο” τις ανάγκες μια χούφτας ανθρώπων, ψηφίζοντας και στηρίζοντας αντιλαϊκά μέτρα, εμπλέκοντας το λαό μας στους θανάσιμους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων για τα ενεργειακά κοιτάσματα στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Συνεχίζουμε, χωρίς εφησυχασμό, τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τον γεννά. Οι πολύχρονοι αγώνες είναι πηγή έμπνευσης και θα βρουν δικαίωση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment