PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Συλλαλητήριο αύριο το απόγευμα στα Προπύλαια


Σε συλλαλητήριο για αύριο, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια, καλεί η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, δίνοντας τη μάχη, για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα, σε όλο και πιο αντίξοες συνθήκες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεν πάει άλλο!
Τετάρτη 17 Μαρτίου ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 6:00μμ.
Να μην τους αφήσουμε να παίζουν άλλο με τη ζωή και την υγεία μας

Ένας χρόνος πανδημίας στη χώρα μας και ο λαός συνεχίζει να δίνει τη μάχη, για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα του, σε όλο και πιο αντίξοες συνθήκες.

Αυτό τον ένα χρόνο:

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην ενισχύσει με κανέναν τρόπο το δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο είναι πια στα όριά του. Οι ΜΕΘ είναι ήδη στο 100%, καθώς τα συσσωρευμένα κενά χρόνων σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό τα “γονατίζουν”, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών και οδηγώντας τους υγειονομικούς σε φυσική και ψυχολογική εξουθένωση. Αντίθετα, οι επιχειρηματίες της Υγείας συνεχίζουν ανενόχλητοι τις κερδοφόρες μπίζνες τους. Ακόμα και το Ιατρικό Περιστερίου που παραχωρήθηκε (έναντι αδρής αμοιβής) θα δέχεται μόνο περιστατικά ασθενών τα οποία απέχουν πολύ λίγο για να πάρουν εξιτήριο!

Δεν έχει γίνει τίποτα για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από τον κορονοϊό και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Το έχουμε πληρώσει αυτό με αίμα, μετρώντας νεκρούς από κορονοϊό, αλλά και από εργοδοτικά δυστυχήματα, ενώ μεγάλη είναι η διασπορά του ιού στους χώρους δουλειάς, μόνο τις τελευταίες μέρες στα super market της περιοχής μετράμε πάνω από 40 κρούσματα , αφού τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο, για να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Το να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να επιστρέψουν μαθητές και φοιτητές με ασφάλεια στις αίθουσές τους, είναι “ψιλά γράμματα” για τους κυβερνώντες, ενώ ακόμα και ο εμβολιασμός, που θα “έφερνε την ελπίδα”, προχωράει με ρυθμούς χελώνας, με δική τους ευθύνη.

Η κυβέρνηση, συκοφαντεί και απαξιώνει κάθε λαϊκή διεκδίκηση. Δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει επίδειξη αυταρχισμού, επιχειρώντας να καταστείλει κάθε αγώνα και να επιβάλει καθεστώς αστυνομοκρατίας, τραμπουκίζοντας εργαζόμενους, φοιτητές που κινητοποιούνται, ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά, περαστικούς, αθλούμενους σε πλατείες και γειτονιές. Αυτό το κρεσέντο συκοφαντίας, βίας και καταστολής κατευθύνεται ενάντια στον λαό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτός έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα!

Καλούμε τον λαό να κάνει την οργή και την αγανάκτησή του ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική και την κρατική βία πάλη και αγώνα για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά του!

Όλοι μαζί, με μια φωνή, να απαιτήσουμε:

  • Επίταξη εδώ και τώρα, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση στου κλινικάρχες.

  • Ενίσχυση των νοσοκομείων και της ΠΦΥ με υγειονομικό, βοηθητικό προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό.

  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

  • Οργανωμένος έλεγχος- τεστ, στα σούπερ μάρκετ και σε μεγάλους χώρους δουλειάς.

  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από δημοτικά τέλη.

  • Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment