PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Στα σχολεία να εξασφαλιστεί Υγιεινή, Ασφάλεια και Μόρφωση


Ανακοίνωση από την Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, που όπως αναφέρεται πρέπει να εξασφαλίζει Υγιεινή, Ασφάλεια και Μόρφωση για όλους τους μαθητές της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων έχει διαμορφώσει μεγάλη ανησυχία σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για τους όρους εκπαίδευσης και υγιεινής των μαθητών.

Η ανησυχία αυτή εδράζει από τα χρόνια προβλήματα που έχουν τα σχολεία του Περιστερίου και καμία κυβέρνηση διαχρονικά δεν επιλύει και αφορούν: έλλειψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, εκπαιδευτικά κενά, ελλείψεις σε μέσα καθαρισμού, υποχρηματοδότηση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καλεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να μην συμβιβαστούν με την υποχρηματοδότηση των σχολείων, με ημίμετρα, αλλά να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται για την υγεία και τη μόρφωση των μαθητών.

Οι όροι λειτουργίας των σχολείων στις νέες συνθήκες δεν είναι «ατομική ευθύνη» του μαθητή, του γονιού, του εκπαιδευτικού, αλλά ευθύνη του κράτους που πρέπει να παρέχει ισότιμα τη μόρφωση σε όλους.

Άμεσα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από το Υπ. Παιδείας, το Υπ. Εσωτερικών, τη Διοίκηση Παχατουρίδη:

  • Έκτακτη χρηματοδότηση ώστε να υλοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή στα σχολεία (άνοιγμα Β΄Βάθμιας, Πανελλαδικές Εξετάσεις, πιθανό άνοιγμα Α΄Βάθμιας)
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία και αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος ώστε να υπάρχει καθαριότητα στα σχολεία καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα και σε επάρκεια μέσα για την ατομική υγιεινή (αλκοολούχα διαλύματα, μάσκες, γάντια, υλικά καθαρισμού) που θα τοποθετηθούν σε αίθουσες, γραφεία, τουαλέτες. Προμήθεια κάδων απορριμμάτων με πεταλ-καπάκι.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες σε τουαλέτες σχολείων και να προγραμματιστεί ανακατασκευή, οπού χρειάζεται μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να πληρούν τους κανόνες υγιεινής, βρύσες ή κάλυψη παροχής νερού σε μαθητές ακπαιδευτικούς με κλειστά τα κυλικεία.
  • Καθημερινές απολυμάνσεις των σχολείων

Οι όροι που θα ανοίξουν τα σχολεία και θα παρέχουν ασφάλεια αλλά και ισότιμη συμμετοχή στη μόρφωση για όλα τα παιδιά είναι ευθύνη του κράτους και όχι των «χορηγών» που με την προσφορά ελάχιστων tablet ή κάποιον καθαριστικών “βγάζουν λάδι” την υποχρηματοδότηση των σχολείων και διαφημίζονται οι ίδιοι.

Στο Περιστέρι τα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών δεν επαρκούν ούτε για την καθημερινή λειτουργία των σχολείων της πόλης με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να έχουν χρέη ακόμα και σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ (!!!)

Η Διοίκηση του Δήμου, μέσα από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές, έχει ευθύνη.

Θα διεκδικήσει ή θα συνεχίσει να είναι yesmen προς την κυβέρνηση;

Μάλλον την απάντηση την ξέρουμε αφού ήδη δέχτηκε αδιαμαρτύρητα να δοθεί μειωμένη κατά 25% η 2η δόση των Σχολικών Επιτροπών στην Α Βάθμια και να καλύψει ο Δήμος τους όρους επαναλειτουργίας των σχολείων (από την τσέπη των δημοτών δηλαδή)».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment