PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Περιοδεία στο σχολικό συγκρότημα της Χωράφας


Ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση επισκέφτηκε σήμερα το 7ο και 10ο Λύκειο, το 11ο και 17ο Γυμνάσιο, το 1ο και το 3ο ΕΠΑΛ μαζί με τον Θανάση Κρανά, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου και αντιπρόεδρο του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτκής Αθήνας και τη Γεωργία Κασσελούρη, υποψήφια δημοτική σύμβουλο και φοιτήτρια Πολιτικών Μηχανικών στο ΕΜΠ.

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως:

“Μην ψάχνετε τις διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αυτές είναι μικρές και δεν αφορούν την ουσία. Και οι δύο συμφωνούν με το γολγοθά που τραβάνε οι αναπληρωτές τους οποίους ετοιμάζονται να απολύσουν και ο ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Γαβρόγλου και η ΝΔ με τις “στοχευμένες” προσλήψεις. Και οι δύο αντιμετώπισαν με χλευασμό και καταστολή τα δίκαια αιτήματα του κλάδου των εκπαιδευτικών για προλήψεις, αύξηση της χρηματοδότησης, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Και οι δύο συμφωνούν με την υποβάθμιση της γνώσης στο Λύκειο και τη μετατροπή του σε εξεταστικό κέντρο. Αυτή είναι η ουσία των αλλαγών του νέου σχολείου”.

Στη συζήτηση αναδείχτηκε η σκληρή πραγματικότητα με την καθημερινή υποχρηματοδότηση, τα τεράστια κτιριακά προβλήματα, τα αναλώσιμα και τη θέρμανση. “Δεν είναι δυνατόν το 2019 να μην έχει ελεγχθεί στο Περιστέρι ούτε το 10% των σχολικών συγκροτημάτων για στατικότητα. Ειδικά στο 7ο και το 10ο Λύκειο το κτιριακό πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Μαθητές που κάνουν μάθημα στην αποθήκη ή στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Η Διοίκηση Παχατουρίδη με τους εντεταλμένους της κάνει το πρόβλημα γαργάρα, εμπαίζει και κοροϊδεύει απέναντι στις συγκεκριμένες καταγγελίες διευθυντών, συλλόγων καθηγητών και της Ένωσης Γονέων Περιστερίου της οποίας υιοθετούμε τα αιτήματα πλήρως” τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης και συνέχισε: “Μπορούμε να τους κόψουμε τη φόρα, να κάνουμε την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι αγώνες, να ισχυροποιηθούν τα σωματεία και οι σύλλογοι. Γιατί αυτοί που φταίνε δεν μπορούν ούτε να δώσουν τη λύση, ούτε να επιβραβεύονται”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment