PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Να απομακρυνθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Μπουρνάζι


Η δημοτική παράταξη της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση για την άμεση απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Μπουρνάζι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου είναι στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής του Μπουρναζίου για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται (καλυμμένη) σε πολυκατοικία της οδού Σύρου 17 στο Περιστέρι. Οι κάτοικοι διεξάγουν ένα δίκαιο αγώνα για την προστασία της υγείας τους και έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 200 υπογραφές

Η εν λόγω κεραία βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή του Περιστερίου στα σύνορα με το Ίλιον, κοντά σε δημοτικό σχολείο. Μάλιστα η συγκεκριμένη κεραία τοποθετήθηκε με τις «ευχές» της Δημοτικής Αρχής γεγονός που επιβεβαιώνει η αρμόδια αρχή ΕΕΤΤ, που επισημαίνει ότι η εταιρία κινητής τηλεφωνίας έχει τοποθετήσει την κεραία της στην συγκεκριμένη περιοχή με βάση την υπ. αριθ. 852/02-08-2019 απόφαση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Περιστερίου. Για αυτή την απόφαση η Δημοτική Αρχή οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Η δημόσια υγεία είναι πάνω από το οικονομικό όφελος είτε συμπολιτών είτε επιχειρηματικών ομίλων και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παλέψουν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας, αλλά και όλων των άλλων που υπάρχουν στην περιοχή μας και καλούμε όλους τους τοπικούς συλλογικούς φορείς και κατοίκους για μαζικές αγωνιστικές δράσεις.
  • Διενέργεια μέτρησης ακτινοβολίας από τη δημοτική αρχή και κοινοποίηση των αποτελεσμάτων δημόσια.
  • Ανάκληση παντός τύπου άδειας που τυχόν έδωσαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία, δήμος, ΕΑΕΕ) για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας.
  • Διενέργεια μέτρησης για όλες τις κεραίες που βρίσκονται κοντά σε σχολεία καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν με άδεια
  • Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment