PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Κόψιμο κοινωνικών δαπανών στο Δήμο


Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, καταγγέλλοντας, για επιπλέον μείωση στα έξοδα για κοινωνικές δαπάνες από τη διοίκηση Παχατουρίδη για να μείνει ανέπαφο το πλεόνασμα του Δήμου και να δοθεί στις τράπεζες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 27/6/2019 πέρασε μια μεγάλη αναμόρφωση του προϋπολογισμού της τάξης του ποσού των 10.575.282,73 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν άμεσα τακτικά έξοδα (ΔΕΗ , ασφαλιστικά ταμεία κλπ) αλλά και η αγορά του οικοπέδου στην περιοχή του Σπαστήρα.

Ταυτόχρονα μειώθηκαν κωδικοί που αφορούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ ) αλλά και έξοδα για άλλες κοινωνικές δαπάνες. (Για του λόγου το αληθές δίνουμε στη δημοσιότητα το εισηγητικό κείμενο όπου σημειώνονται με κίτρινο χρώμα οι συγκεκριμένοι κωδικοί).

Όπως είπε εισηγητικά η διοίκηση Παχατουρίδη αυτό γίνεται για να μείνει ανέπαφο (!!!) το ταμειακό πλεόνασμα του Δήμου.

Αλήθεια, αυτό το ταμειακό πλεόνασμα, το οποίο προήλθε από το ξεζούμισμα του Περιστεριώτικου λαού, δεν πρόβαλαν προεκλογικά ως μεγάλο κατόρθωμα και μάλιστα διαφήμιζαν ότι με αυτό θα αγοράζονταν οικόπεδα για ελεύθερους χώρους;

Τώρα, κρατάνε ανέπαφο το πλεόνασμα και κόβουν κι άλλο από κονδύλια για κοινωνικές δαπάνες. Γιατί; Για να το δώσουν και αυτό στην κεντρική κυβέρνηση, στο Ταμείο Παρακαταθηκών, στις τράπεζες.

Όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση ρώτησαν γιατί δεν αξιοποιούνται τα χρήματα του αποθεματικού (ανεξάρτητα από τη διαφωνία μας για την απευθείας αγορά από τους φερόμενους «ιδιοκτήτες») αλλά μειώνονται κωδικοί από κοινωνικές δαπάνες η απάντηση της Διοίκησης ήταν “ότι είναι δύσκολο”.

Επιβεβαιώνεται στο ακέραιο η πρόβλεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης: Πλήρης πειθάρχηση της διοίκησης Παχατουρίδη σε μνημονιακούς νόμους, στα υπερπλεονάσματα ΕΕ και κυβέρνησης, στα κέρδη των λίγων που συνθλίβουν τις κοινωνικές ανάγκες.

Ο δικός μας δρόμος στην αντίπερα όχθη.

Απαιτούμε: να αυξηθούν τα κονδύλια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ώστε να καταργηθούν τα τροφεία. Κανένα παιδί έξω από παιδικό σταθμό. Κατασκευή νέων και ανακατασκευή των παλαιών σταθμών που να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment