PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας!


Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου σχετικά με τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν σε σχολεία του Περιστερίου. Αναλυτικά:

Το Περιστέρι της φτώχειας και της εργατιάς, της Αντίστασης και των ηρωικών αγώνων, των χιλιάδων ξεριζωμένων Μικρασιατών, της «παραγκούπολης» του Αγίου Αντωνίου ξέρει τι σημαίνει προσφυγιά, ξέρει τι σημαίνει πόλεμος!

ΠΟΛΕΜΟΣ=ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΕΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ,

 ΤΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία και στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχουν  τεράστιες ευθύνες αφού συμμετέχουν και στηρίζουν την επέμβαση στη Συρία δίνοντας τη βάση της Σούδας, στρατό και πλοία για ανεφοδιασμούς, έκλεισαν συμφωνία με ΕΕ και Τουρκία εγκλωβίζοντας 65.000 πρόσφυγες στη χώρα, καταδικασμένους να ζουν σε άθλιες συνθήκες! Συμμετέχουν σε πολύ επικίνδυνα παζάρια για τα πετρέλαια στο Αιγαίο, παζάρια που μπορεί να οδηγήσουν σε πιο γενικές και σκληρές αντιπαραθέσεις!

Εργάτες, φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και νέοι,

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ!

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, στοχεύουν στο να κρύψουν την αιτία της προσφυγιάς που είναι ο πόλεμος. Κάθε γονιός, Έλληνας ή Σύριος, θέλει τα ίδια πράγματα για το παιδί του: να πάει στο σχολείο, να προκόψει στη ζωή του, να βρει μια δουλειά, να ζήσει ειρηνικά… Αυτά τα εμποδίζει το καπιταλιστικό σύστημα είτε με τον πόλεμό του, είτε με τη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική του καταδικάζοντας το λαό στη φτώχεια, την ανέχεια, τη δυστυχία!

ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ Η ΠΑΛΗ ΜΑΣ!

Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα, παιδιά που βίωσαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο από μικρή ηλικία. Τα υποδεχόμαστε, για να τα βοηθήσουμε να κοινωνικοποιηθούν μέσα από το σχολείο. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας και τα υποδεχόμαστε με δώρο ένα τετράδιο, γόμες και μολύβια, μαζεύουμε σχολικά είδη και την πρώτη μέρα διοργανώνουμε την υποδοχή τους.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

«Μετανάστες». Θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους. Εμείς, ωστόσο, δε φύγαμε γιατί το θέλαμε, λεύτερα να διαλέξουμε μιαν άλλη γη. Ούτε και σε μιαν άλλη χώρα μπήκαμε να μείνουμε για πάντα εκεί, αν γινόταν. Εμείς φύγαμε στα κρυφά. Μας κυνηγήσαν, μας προγράψανε.

Μπέρτολ Μπρεχτ, «Οι μετανάστες»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment