PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Κάτω τα χέρια από την πλατεία Εθν. Αντίστασης


Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (έναντι ΟΤΕ).

Αναλυτικά:

Η διοίκηση Παχατουρίδη (ΝΔ) συνεχίζει τη μετατροπή κάθε ελεύθερου χώρου σε πηγή κερδοφορίας για τα επιχειρηματικά συμφέροντα και σε επέκταση της ανταποδοτικότητας για κάθε είδους ανάγκη των κατοίκων.

Αυτή τη φορά, αξιοποιώντας το υπαρκτό πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων γύρω από τους σταθμούς του Μετρό, προχωρά σε αποχαρακτηρισμό της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (έναντι ΟΤΕ) με σκοπό τη μετατροπή της σε υπόγειο πάρκινγκ του οποίου η κατασκευή και η χρήση θα κοστίσει πανάκριβα στο λαό της πόλης.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (5/12/2019) ΜΟΝΟ οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καθαρά και ξάστερα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την πρόταση της Διοίκησης Παχατουρίδη.

Αυτή η πλατεία, όπως όλοι οι κάτοικοι γνωρίζουν, κατακτήθηκε με τους αγώνες τους και με μπροστάρη την αγωνιστική δημοτική αρχή (ΚΚΕ-Φωλόπουλος) ενάντια στην προσπάθεια οικοδόμησης της από τη Μητρόπολη και ενάντια στις δυνάμεις καταστολής.

Οι κάτοικοι τότε, όπως σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις, φύτεψαν τα δέντρα με τα χέρια τους, τα φρόντιζαν και τα περιφρουρούσαν μέρα-νύχτα ώσπου δικαιώθηκαν. Έτσι, οι επόμενες γενιές, ολόκληρη η πόλη παραλάβαμε ένα ακόμα χώρο πρασίνου.

Η διοίκηση Παχατουρίδη αφού αντικατάστησε τα δέντρα της πλατείας με ένα σύμπλεγμα σιδηροκατασκευών (όπου δέντρα και λουλούδια υπάρχουν μόνο ως ζωγραφιά σε κακόγουστες ταμπέλες) τώρα προχωρά σε πλήρη αποχαρακτηρισμό του χώρου για να κατασκευάσει ένα έργο που θα κάνει τη ζωή της γειτονιάς αφόρητη, θα προσελκύσει περισσότερα αυτοκίνητα από τους γύρω δήμους με αποτέλεσμα να μεγαλώσει το κυκλοφοριακό χάος.

Για το λόγο αυτό κάνει χρήση του αντιδραστικού Γενικού Πολεοδομικού Κανονισμού που ψήφισε (μόνη της!!!) το 2008 με σκοπό να αποχαρακτηριστούν χώροι πρασίνου σε όλο το Περιστέρι (όπως στην περιοχή Ζουμπούλια που φιλοξενεί τώρα τις εγκαταστάσεις με τα τολ του Εκθεσιακού Κέντρου και αλλού). Και όλα  αυτά ενώ το Περιστέρι έχει λιγότερο από 1 τετραγωνικό μέτρο (0,96m2) πράσινο ανά κάτοικο!!!

Το πάρκινγκ σκοπεύουν να κατασκευαστεί με τις γνωστές “τιμές” που χρεώνονται από τις κατασκευαστικές εταιρείες στις οποίες ανατίθενται η διαχείριση του έργου και ως γνωστόν ακολουθούν… τα χαράτσια της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει για:

  • Να αποκατασταθεί ο χαρακτήρας της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (πάρκο ΟΤΕ) ως χώρος υψηλού πρασίνου και να γίνει η ανάλογη δενδροφύτευση.

  • Καμία αλλαγή χρήσης στην πλατεία και σε όλους τους χώρους πρασίνου.

  • Να ενισχυθεί το δίκτυο δημοσίων συγκοινωνιών με κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στους σταθμούς του Μετρό.

  • Να γίνουν διανοίξεις δρόμων με σκοπό τη δημιουργία κεντρικών αρτηριών που θα βοηθήσουν στη αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας.

  • Να λειτουργήσουν δημοτικοί χώροι στάθμευσης με δωρεάν χρήση σε κατάλληλα μέρη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ THN ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

(ΠΑΡΚΟ ΟΤΕ)

  • ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΗΓΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ

  • ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ

  • ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ. ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

  • ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ

στις 11 το πρωί στη συνέλευση κατοίκων

στην πλατεία Εθν. Αντίστασης (πάρκο ΟΤΕ)

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment