PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Δήλωση για το νεκροταφείο


Μπροστά στην πολλοστή εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Περιστερίου στο ΔΣ του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων για την ίδρυση Κοινού Νεκροταφείου ο Γιώργος Σιδέρης, επικεφαλής της παράταξης, Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Η κατάσταση στο νεκροταφείο της πόλης είναι αφόρητη και επικίνδυνη, εδώ και χρόνια, λόγω υπερκορεσμού, αποτελεί ακόμη μία υγειονομική βόμβα με πανάκριβο κόστος για τους δημότες. Η αδυναμία αποσύνθεσης των σορών επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή και δημιουργεί δραματικές καταστάσεις στους συγγενείς κατά την εκταφή. Έχουν επίσης υπάρξει περιπτώσεις που νεκροί παρέμειναν άταφοι για μέρες με αποτέλεσμα, πέραν των άλλων, να προστίθενται ψυχολογική επιβάρυνση στις οικογένειες αλλά και επιπλέον έξοδα.

Ο προϋπολογισμός εσόδων του Δήμου για το νεκροταφείο προβλέπει έσοδα 1.000.000 ευρώ, δηλαδή μιλάμε για τρελή μπίζνα, για μεγάλο εμπόριο. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα τέλη ταφής και το κόστος διατήρησης των οστών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου προτείνει και παλεύει για τα εξής:

  • Να ιδρυθεί επιτέλους διαδημοτικό νεκροταφείο. Επιβάλλεται. Να προχωρήσει η μεταφορά του νεκροταφείου στο χώρο που έχει από χρόνια προβλεφθεί για την ίδρυση του κοινού νεκροταφείου της Δυτικής Αθήνας.
  • Ο χώρος του νεκροταφείου Περιστερίου είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου και ως τέτοιος πρέπει να αποδοθεί στο λαό.
  • εγκατάσταση αποτεφρωτήρα. Η αποτέφρωση αποτελεί ριζική λύση για το πρόβλημα ανεξάρτητα θρησκευτικών πεποιθήσεων.
  • μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά του νεκροταφείου πρέπει να υπάρξει ένας αξιοπρεπής χώρος για την πραγματοποίηση πολιτικών τελετών για όσους δεν επιθυμούν τη θρησκευτική τελετή καθώς τώρα γίνονται υπαίθρια ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.”

Γιώργος Σιδέρης,

Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment