PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο mega εμβολιαστικό


Την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι σχολίασε η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου.

Αναλυτικά:

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις του mega εμβολιαστικού κέντρου στο Περιστέρι και οι δηλώσεις που έκανε αποτελούν συνέχεια της εκστρατείας παραπληροφόρησης για την εξέλιξη της πανδημίας και την κατάσταση των δημόσιου συστήματος υγείας. Έχουν στόχο έχει να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Την ίδια ώρα που εκατοντάδες, σοβαρά ασθενείς, βρίσκονται σε μακροσκελείς λίστες αναμονής για τις ΜΕΘ, την ώρα που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαμαρτύρεται, ένα χρόνο τώρα, για τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό ό πρωθυπουργός παρουσίασε μια ψευδή εικόνα λέγοντας ότι: «το ΕΣΥ αντέχει», υπάρχει σταθεροποίηση της πανδημίας, και το πρόβλημα εντοπίζεται στη ατομική ευθύνη!!!!

Η παρουσία του κ. Παχατουρίδη στην διάρκεια της προπαγανδιστικής φιέστας ήταν διακοσμητική. Λίγα μόνο μέτρα από τον παράνομο και επικίνδυνο για την υγεία ΣΜΑ, και λίγα χιλιόμετρα από τις θανατηφόρες εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, ο δήμαρχος της πόλης δεν βρήκε να πεί κουβέντα για τις υποστελεχωμένες Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΦΥ) που απέμειναν στο Περιστέρι. Για άλλη μια φορά ο κ. Παχατουρίδης αγνόησε τα αιτήματα των φορέων της πόλης, που μόλις πριν λίγες μέρες, μαζί με το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν», πραγματοποίησαν μαζική κινητοποίηση με αιτήματα πραγματικής προστασίας του λαού.

Για αυτή καθ’ αυτή την δημιουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου στο Περιστέρι η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου έχει τοποθετηθεί από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4 Φεβρουαρίου 2021 ως εξής“Όλοι ζούμε τις τελευταίες μέρες έναν ανηλεή πόλεμο εις βάρος των λαών με βάση τον παγκόσμιο πόλεμο εμβολίων, έναν πόλεμο εμπορικό με γεωστρατηγικά χαρακτηριστικά. Η ΕΕ και ο εκτροχιασμός της πορείας του εμβολιασμού δεν μπορεί να διασφαλίσει τα εμβόλια που έχει ανάγκη ο λαός μας, υπάρχει προνομιακή μεταχείριση χωρών και απόρρητες συμφωνίες (…) Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε και αφορά την μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου ως εμβολιαστικό κέντρο, η οποία κατά τη γνώμη μας είναι σωστή χωροταξικά, θα είναι κενό γράμμα αν δεν συνοδευτεί με προσλήψεις γενικών γιατρών, επισκεπτών υγείας και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες υγειονομικών. Αυτά πρέπει να αοαιτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο..”

Οι μέρες που έχουμε μπροστά είναι δύσκολες. Μόνη διέξοδος παραμένει ο αγώνας του λαϊκού κινήματος για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Απαιτούμε:

  • Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια.

  • Οργανωμένος έλεγχος σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.

  • Στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων. Προστασία των ανέργων.

  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και στην κρατική καταστολή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment