PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Άλλη μια πρωτιά… αδιαφορίας για τη Διοίκηση Παχατουρίδη


Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, εκφράζει την οργή της για την στάση της διοίκησης του Δήμου Περιστερίου απέναντι στις σχολικές τροχονόμους, στις οποίες δεν έχει καταβληθεί ο μισθός λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Τέλος, ζητά να πληρωθούν οι σχολικοί τροχονόμοι και να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει:

«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η ανάλγητη στάση της διοίκησης Παχατουρίδη απέναντι στις σχολικές τροχονόμους του Περιστερίου στις οποίες στερεί την καταβολή του αστρονομικού ποσού των …170 ευρώ για την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας.

Η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων δεν εντάσσονταν στην αρχική πρόβλεψη των διατάξεων για επιδότηση αλλά κατόπιν παρεμβάσεων, από το Μάρτιο κιόλας, της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρειες καθώς και δημάρχων από διάφορες περιοχές εκδόθηκε ΠΝΠ στις 14 Απρίλη η οποία όριζε σαφώς ότι μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας του Δήμου έτσι ώστε και να μπορούν να δουλέψουν και να να μην μείνουν απλήρωτες.

Για όλα αυτά όμως η Διοίκηση Παχατουρίδη ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ τίποτα. Είτε γιατί δεν ήξερε (σιγά μην ασχοληθούν με 170 ευρώ) είτε σκόπιμα (ακόμα χειρότερα)!!!

Όπως καταγγέλλουν οι σχολικοί τροχονόμοι μετά από συνεχείς οχλήσεις στον υπεύθυνο δημοτικό σύμβουλο πήραν την απάντηση ότι “δεν γνωρίζει την ΠΝΠ” και “να του τη …στείλουν” (!!!). Αφού απέστειλαν οι ίδιες οι εργαζόμενες το κείμενο τους είπε ότι “θα το διαβάσει αλλά….δεν βλέπει να γίνεται τίποτα”(!!!)

Το απαράδεκτο αυτό αντεργατικό καθεστώς σχεδιάστηκε και υλοποιείται χρόνια τώρα, από όλες μέχρι σήμερα τις κυβερνήσεις και από την τοπική διοίκηση. Βρίσκει την πλήρη εφαρμογή του στους Σχολικούς Τροχονόμους, που εκμεταλλευόμενοι βάναυσα και εκβιασμένοι από την παρατεταμένη ανεργία, αναγκάζονται να εργαστούν χωρίς ασφάλιση και με χαμηλούς μισθούς, για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, με ένα πενιχρό μεροκάματο.

Απαιτούμε να πληρωθούν τώρα οι σχολικοί τροχονόμοι και στο Περιστέρι. Να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό των σχολικών μονάδων και να δουλεύουν με πλήρη δικαιώματα».

Περιοδεία της ΚΟ Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου του ΚΚΕ σε δημοτικές υπηρεσίες

Στο Γκαράζ, τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Περιστερίου περιόδευσε η ΚΟ Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Τα μέλη του Κόμματος από τα χαράματα μοίρασαν την ανακοίνωση του Κόμματος, έκαναν αφισσοκόλληση, συζήτησαν με τους εργαζόμενους, διαπιστώθηκαν για άλλη μια φορά, προβλήματα που προκύπτουν από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- διοίκησης δήμου όπως ότι αρκετοί από αυτούς δουλεύουν με προβλήματα υγείας.

Ανέδειξαν το περιεχόμενο του εορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς, ότι πρέπει να αποτελέσει αφετηρία νέων μεγάλων αγώνων, τιμώντας τους νεκρούς της εργατικής τάξης και διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες.

Ο Γιώργος Σιδέρης μεταξύ άλλων σημείωσε: «… Αποδείχτηκε ότι η ΕΕ που θα μας προστάτευε είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Η ΕΕ είναι μία ζούγκλα ανταγωνιστικών κρατών που την περίοδο της πανδημίας το ένα τρώει το άλλο, το ένα έκλεβε από το άλλο αναπνευστήρες, τεχνογνωσία, μάσκες. Αποδείχτηκε ότι η εθνική ομοψυχία είναι ένας μύθος. Ακόμα και αυτές τις μέρες δεν την περάσαμε, ούτε την περνάμε όλοι το ίδιο. Κάποιοι μεγάλοι επιχειρηματίες είχαν προνόμια και κέρδη, επιδοτήθηκαν χοντρά με πολλά εκατομμύρια. Στο λαό μας είπαν “κλείσου μέσα και κόψε το λαιμό σου”. Σε σας και σε όλους τους εργαζόμενους των Δήμων που παλεύουν κάθε μέρα λένε ακόμα και σήμερα ότι το αίσχος των συμβασιούχων θα συνεχιστεί και θα έρθουν απολύσεις, αρνούνται να σας εντάξουν στα Βαρέα Ανθυγιεινά. Εμείς συνεχίζουμε κόντρα στην κυβέρνηση. Να μην χάσουμε χρόνο, να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση του συστήματος που επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τώρα η κυβέρνηση μας εγκαλεί και μάλιστα αποφάσισε τη μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς μία εβδομάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Λες και ο κορονοϊός μέχρι τότε θα εξαφανιστεί. Στοχεύουν αλλού. Η 1η Μάη, η μεγάλη γιορτή των εργατών βαμμένη με αίμα, αγώνας, θυσίες για σκοπούς ανεκπλήρωτους θα γιορταστεί κανονικά γιατί αυτά που αποφασίζουν με πρόσχημα την πανδημία και αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες ήρθαν για να μείνουν και γιατί σήμερα δικαιούμαστε πολύ περισσότερα από αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε, όλο τον πλούτο της χώρας που παράγουμε να τον καρπωθούμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment