PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Να σταματήσουμε τις απολύσεις στους βρεφονηπιακούς Περιστερίου


Νέες αντιδράσεις τόσο από την παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου” όσο και από τις εργαζόμενες γυναίκες στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Περιστερίου ενόψει της απόφασης λήξης των συμβάσεων τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου τη Δευτέρα αναμένεται να επικυρωθούν οι απολύσεις των εργαζομένων στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης:

Να σταματήσουμε τις 14 απολύσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που μεθοδεύει παράνομα Διοίκηση Παχατουρίδη

ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2:30 μμ στο Δημαρχείο

Να ματαιωθεί η συνεδρίαση του ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου που θέλει να επικυρώσει τις απολύσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταγγέλει την άθλια ενέργεια της απόλυσης 14 εργαζομένων βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Περιστερίου. Το χρονικό μοιάζει με ένα καλά μεθοδευμένο σχέδιο της Διοίκησης Παχατουρίδη που πρέπει να το γνωρίζουν όλοι:

1. Στις 31 Ιουλίου 2020 στο Δ.Σ. του νομικού προσώπου του δήμου Περιστερίου υπήρξε εισήγηση από τον ίδιο τον πρόεδρο, να παραταθούν ολες οι συμβάσεις των εργαζομένων με πρόγραμμα ΕΣΠΑ ως απόλυτη ανάγκη για τις βασικές λειτουργίες των αναγκών των βρεφονηπιακών σταθμών.

2. Μία εβδομάδα αργότερα, την 1η βδομάδα του Αυγούστου, η Διοίκηση Παχατουρίδη ανακοίνωσε τηλεφωνικά (!!!), χωρίς απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, απολύσεις σε 14 εργαζόμενους των παιδικών σταθμών με προγράμματα ΕΣΠΑ την ώρα που έκαναν χρήση της καλοκαιρινής άδειας με τις οικογένειες τους.

3. Στις παρεμβάσεις των απολυμένων για το πότε θα έρθει το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η Διοίκηση Παχατουρίδη απαντούσε πως “δεν χρειάζεται να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο” (!!!), αγνοώντας ακόμα και το σχετικό ΦΕΚ (14-9-2016, επισυνάπτεται) που αναφέρει ότι: “άρνηση ανανέωσης σύµβασης απασχολουµένου γίνεται εφεξής µόνο µε την επίκληση σπουδαίου λόγου (…) και ότι η απόφαση περί µη ανανέωσης λαµβάνεται από το οικείο δηµοτικό συµβούλιο”.

4. Το αποκορύφωμα της άθλιας τακτικής τους είναι να καλέσουν σε επείγουσα συνεδρίαση το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ώστε να επικυρώσουν τις παράνομες και άδικες απολύσεις τους. Έτσι νομίζουν ότι θα κάνουν τις απολύσεις νόμιμα. Για αυτό καλούν σε συνεδρίαση την τελευταία ημέρα του Αυγούστου (αφού αν οι απολύσεις δεν επικυρωθούν, τότε την 1η Σεπτέμβρη οι εργαζόμενες πάνε κανονικά στη δουλειά)

Περιστεριώτες, Περιστεριώτισσες

Ανάμεσα στις απολυμένες είναι γυναίκες μωρομάνες, έγκυος κλπ. Για αυτές ο “φιλεύσπλαχνος” Δήμαρχος ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ να πει ούτε μισή κουβέντα υπεράσπισης. 

Αν ήτανε για λαμπάκια, φιγούρα ή εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων θα είχε πάρει σβάρνα τα ΜΜΕ.

Ο λόγος είναι απλός. Αυτή την πολιτική υπηρετούν: ελαστικές μορφές εργασίας, με απώτερο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών, λειτουργία τους με βάση ανταποδοτικά κριτήρια. Είναι η πολιτική της ΕΕ , της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων που με του τους δήμαρχους και τους περιφερειάρχες τους υλοποιούν.

Κανείς να μην πιστέψει τα ψέμματα της Διοίκησης Παχατουρίδη

Το επιχείρημα της Διοίκησης Παχατουρίδη ότι “δεν επαρκούν τα οικονομικά του δήμου” είναι ψέμμα. Επί σειρά ετών η δημοτική αρχή διαφημίζει τα εκατομμύρια του πλεονάσματος που διαθέτει. Για πού τα προορίζει άραγε;

Ο ισχυρισμός της Διοίκησης Παχατουρίδη ότι “δεν υπάρχει πλέον ανάγκη τόσο πολλών εργαζομένων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς” είναι εξοργιστικός. Αντί εν μέσω πανδημίας να προχωρήσουν στην αύξηση των τμημάτων προκειμένου να υπάρχουν λιγότερα παιδιά ανά τμήμα επιλέγουν να απολύσουν παιδαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της Διοίκησης Παχατουρίδη που υλοποιεί συνειδητή πολιτική, την πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Θέλει να απαξιώσει τη συγκεκριμένη δομή από προσωπικό για να τη χαρίσει στους εργολάβους όπως έχει κάνει μέχρι και σήμερα με μια σειρά υπηρεσίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ οι 14 παράνομες απολύσεις εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία.

ΟΛΟΙ την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2:30 μμ στο Δημαρχείο, στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου που θέλει να επικυρώσει τις απολύσεις

Εργαζόμενες στου βρεφονηπιακούς σταθμούς: Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία

Με επιστολή τους προς τους δημότες οι εργαζόμενες που ολοκληρώνονται οι συμβάσεις τους καταγγέλουν τη στάση της Διοίκησης που δεν προχωρά στην ανανέωση.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ο Δήμος πετάει στην ανεργία μητέρες μικρών παιδιών και εγκύους όχι γιατί ο δήμος δεν διαθέτει τα απαραίτητα οικονομικά αλλά γιατί ο δήμαρχος υλοποιεί συνειδητή πολιτική.

Αναλυτικά η επιστολή τους:

Αγαπητοί δημότες.

Είμαστε 18 εργαζόμενες των παιδικών σταθμών που προσληφθήκαμε στις 3 του Μάρτη 2020 μέσα από το πρόγραμμα Εναρμόνισης της Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής προκειμένου να στελεχώσουμε τη συγκεκριμένη δομή. Ανάμεσα μας είναι γυναίκες μορωμάνες, έγκυος κ.λ.π.

Στα μέσα Αυγούστου και δια μέσω τηλεφώνου, ειδοποιηθήκαμε από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ότι οι συμβάσεις μας δεν θα ανανεωθούν. Αιτία, όπως ισχυρίστηκε η διοίκηση του Νομικού Προσώπου είναι τα μειωμένα οικονομικά. Την ίδια στιγμή που οι ίδιοι άνθρωποι στις ίδιες θέσεις πριν μερικούς μήνες έλεγαν ότι ο δήμος έχει πλεόνασμα.

Σημειώνουμε ότι μέχρι και σήμερα που μιλάμε απόφαση του Νομικού Προσώπου και του δημοτικού συμβουλίου περί μη ανανέωσης της σύμβασης, όπως ορίζει ο νόμος, δεν υπάρχει. Αντιθέτως αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι στις 31-7-2020 υπήρξε εισήγηση σε συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου προκειμένου να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ευλόγως ρωτάμε τι άλλαξε μέσα σε 8 μέρες και αυτοί που εισηγήθηκαν την ανανέωση μας σήμερα ζητάνε την απόλυση μας; Τα οικονομικά του δήμου χειροτέρεψαν σε 8 μέρες;

Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου δεν γνωρίζουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στους παιδικούς σταθμούς; Αντί σήμερα και εν’ μέσω πανδημίας να προχωρήσουν  στην αύξηση των τμημάτων  προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στις αίθουσες, δηλαδή να υπάρχουν λιγότερα παιδιά ανά τμήμα ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά και λιγότερο άγχος για τους εργαζόμενους, οι κύριοι της διοίκησης του δήμου επιλέγουν να απολύσουν παιδαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό.

Καταγγέλλουμε την πολιτική του δημάρχου, του κατά τα άλλα «φιλεύσπλαχνου» Παχατουρίδη. Πετάει στην ανεργία μητέρες μικρών παιδιών και εγκύους όχι γιατί ο δήμος δεν διαθέτει τα απαραίτητα οικονομικά αλλά γιατί ο δήμαρχος υλοποιεί συνειδητή πολιτική. Θέλει να απαξιώσει τη συγκεκριμένη δομή από προσωπικό για να τη χαρίσει στους εργολάβους όπως έχει κάνει μέχρι και σήμερα με μια σειρά υπηρεσίες.

Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις, τους γονείς, τους συνδικαλιστικούς φορείς και τους φορείς της πόλης μας να πάρουν θέση. Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία.  Ενημερώνουμε τους πάντες θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Κανένας και για κανέναν λόγο δεν θα παίξει με την αξιοπρέπεια μας και τις ζωές μας.

Με εκτίμηση οι απολυμένοι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών του Δήμου Περιστερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment