PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση: «Αθλιότητες της παράταξης Κελάφα..!»


Σκληρή ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της Ελάσσονος Μειοψηφίας Περιστερίου, που πρόσκειται στο ΚΚΕ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου στη συνεδρίασή του της 3ης Νοέμβρη εξέδωσε ψήφισμα, μετά από πρότασή μας, σχετικά με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τη δολοφονική επίθεση στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και ειδικότερα στο σημείο που διαδήλωναν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Το ψήφισμα έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους με τη θλιβερή διαφωνία της παράταξης Κελάφα!

Η παράταξη Κελάφα, που στηρίζεται από το κόμμα “Δημοκρατική Αριστερά”, αρνήθηκε να χαιρετίσει τους αγώνες των εργαζομένων, αρνήθηκε να εκφράσει λύπη και συλλυπητήρια για το θάνατο του νεκρού εργάτη συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, που έπεσε στο ταξικό του καθήκον, αρνήθηκε να καταγγείλει τη δολοφονική επίθεση από ομάδες κρούσης κρατικής και παρακρατικής καταστολής στην εργατική – λαϊκή διαδήλωση, που με μολότοφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες έστειλαν στο νοσοκομείο δεκάδες εργαζομένους!

Δικαίωμά της, βέβαια! Οι ίδιοι, της παράταξης Κελάφα και της “Δημοκρατικής Αριστεράς”, επιλέγουν τον τρόπο που θα δηλώσουν την εχθρότητά τους στο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα! Δεν είναι άλλωστε οι μόνοι. Οι συστημικές πολιτικές δυνάμεις την ίδια στάση κρατάνε. Είναι αυτοί που το ίδιο το εργατικό – λαϊκό κίνημα σύντομα θα στείλει στα αζήτητα.

Η παράταξη Κελάφα αναμασά όλη την εμετική επιχειρηματολογία, που αναπτύχθηκε από τις πιο αντιδραστικές πλευρές, από τους απολογητές της δολοφονικής επίθεσης. Συνταυτίζεται με την κουκούλα του ασφαλίτη, παρακρατικού, φασιστοειδούς απέναντι από το καθαρό πρόσωπο του Περιστεριώτη εργαζόμενου.

Ας γνωρίζει η παράταξη Κελάφα ότι αυτούς που αποκάλεσε “ΚΝΑΤ” και “κνιτόμπατσους” είναι οι Περιστεριώτες εργάτες, εργάτριες και νεολαίοι, που εναντίον τους εξαπολύθηκε η δολοφονική επίθεση. Ας μάθει ακόμη ότι οι Περιστεριώτες εργάτες κατάφεραν να αποκρούσουν τη δολοφονική επίθεση των ασφαλίτικων, παρακρατικών φασιστοειδών και να περιφρουρήσουν τη διαδήλωσή τους! Με κόστος ανοιγμένα κεφάλια εργατών!

Σκύλιασαν οι μηχανισμοί καταστολής που δεν κατάφεραν να διαλύσουν την εργατική διαδήλωση. Σκύλιασαν που έσπασαν τα μούτρα τους στο οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο, πειθαρχημένο και αποφασισμένο κίνημα. Σκυλιάζουν που βλέπουν το λαό να «ξεφοβάται» και να παίρνει την τύχη του στα χέρια του!

Κοντά σ΄ αυτούς και η παράταξη Κελάφα, που, με περισσή αφέλεια, νομίζει ότι μπορεί να διεκδικήσει ρόλο απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα και να προσφέρει εκδούλευση στο σύστημα και στους κατασταλτικούς του μηχανισμούς. Δύσκολο να δείτε το μπόι του ταξικού κινήματος από τη χαμοκέλα σας. Θα το νιώσετε όμως!

Η παράταξη Κελάφα εχθρεύεται το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα όχι μόνο με τις φραστικές της τοποθετήσεις αλλά και με τη συνειδητή υπηρέτηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Συμφωνεί με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και συναποφάσισε με τη Διοίκηση του Δήμου την εφαρμογή δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας για τους ανέργους μέσω ΜΚΟ. Συμφώνησε στο πέρασμα του ειδικού σχολείου στο Δήμο, που οδηγεί στη συρρίκνωση – υποβάθμιση της ειδικής αγωγής. Συμφώνησε στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών, που αποτελεί βήμα προς την κατάργηση σχολείων, για να αναφερθούμε σε μερικές από τις τελευταίες αποφάσεις της.

Η παράταξη Κελάφα έχει πάρει θέση δίπλα στις πιο αντιδραστικές δυνάμεις. Μαζί με τον καρατζαφερισμό και τους κάθε μορφής κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια στο λαό.

Τώρα είναι ώρα κάθε εργαζόμενος να διαλέξει το δικό του μετερίζι. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία των εργατών, αυτοαπασχολούμενων, νέων. Να πυκνώσουν οι γραμμές του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ. Αυτό φοβούνται. Αυτό τρέμουν. Αυτό ΔΕΝ θα το αποφύγουν!

Οι εργαζόμενοι να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους. Με Λαϊκή Εξουσία, με Λαϊκή Οικονομία.

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Τημπλαλέξης Γρηγόριος, Πετρόπουλος Πέτρος, Καραμπατζάκης Ευγένιος

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment