PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπέιρωση: Συνεχίζουν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι του Περιστερίου


Ανακοίνωση για τον δημοτικό προϋπολογισμό του 2017 απέστειλε η δημοτική παράταξη, Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου.

Διαβάστε αναλυτικά:

Η Διοίκηση του δήμου κατέθεσε και ψήφισε στις 6-12-2017  στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα προϋπολογισμό ,συνέχεια των προηγουμένων, ο οποίος είναι  αντιλαϊκός , αντεργατικός και  φορομπηχτικός , συμπράττοντας με την κυβέρνηση στην ισοπέδωση του Περιστεριώτικου λαού.

Ο λαός συνεχίζει να  ματώνει  για τα κέρδη του κεφαλαίου

Εξαπατά το λαό Η Διοίκηση όταν αποσυνδέει τη δεινή θέση του εργατόκοσμου του Περιστερίου από την πολιτική των κυβερνήσεων και του δήμου. Η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων του Περιστερίου είναι αποτέλεσμα της βίαιης ταξικής αναδιανομής υπέρ του κεφαλαίου που εφαρμόζει το κράτος σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, πολιτική που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προωθείται και από την Τοπική Διοίκηση ως τμήμα του κρατικού μηχανισμού.                                           

Υποκρίνεται η Διοίκηση τη φιλάνθρωπη παραβλέποντας ότι η σταθερή δουλειά, η αξιοπρεπής διαβίωση, η υγεία, η παιδεία,  είναι δικαιώματα του λαού και δεν μπορούν να μετατρέπονται σε πεδία  άσκησης ελεημοσύνης. Η ύπαρξη φτωχών και εξαθλιωμένων είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της πολιτικής της ΕΕ, της κυβέρνησης που και η ίδια η Διοίκηση με ιδιαίτερο ζήλο εφαρμόζει.

Δηλώνει υπερήφανη η Διοίκηση  ότι τα καταφέρνει άριστα και με λιγότερα λεφτά βγάζοντας λάδι τις κυβερνήσεις, σημερινή και προηγούμενες, που έχουν περικόψει την κρατική επιχορήγηση προς το δήμο κατά 62%!

Περικοπή κοινωνικών δαπανών -ματωμένο πλεόνασμα

Με προκλητικό τρόπο η Διοίκηση  καλεί το λαό να αποδεχτεί τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής: φοροληστεία και  ανταποδοτικότητα[ από τα τακτικά έσοδα 44.224,832 τα περισσότερα θα εισπραχθούν είτε άμεσα είτε έμμεσα από το λαό ], ελαστικοποίηση εργασίας,  φτωχοποίηση του λαού, εξαφάνιση κοινωνικών κονδυλίων[2.500.000  ευρώ για κοινωνικές δαπάνες κόπηκαν την τελευταία τριετία π.χ.  63.000€ για κοινωνικό τουρισμό ,63.000€ για κατασκηνώσεις ,54.000€ για βοήθεια στους Περιστεριώτες που βρίσκονται σε πλήρη ένδεια κ.λ.π].

Εξακολουθεί να διατηρεί το  κονδύλι για τις σχολικές επιτροπές  στα  εξευτελιστικά επίπεδα των 1.090.000 €, ενώ το ποσό που θα διατεθεί για το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται  στο ποσό των 11.035.000€ ,χρήματα δηλαδή του Περιστεριώτη τα οποία θα γίνουν βορά στους μεγαλοεργολάβους και επιχειρηματίες για έργο βιτρίνας , χωρίς καμιά στοιχειώδη  πρόβλεψη για αντιπλημμυρικά έργα και  αντισεισμική θωράκιση της πόλης .

Καμαρώνει η Διοίκηση για τα οικονομικά πλεονάσματα που δημιούργησε (6.046.000 ευρώ), μιμούμενη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα λεγόμενα πλεονάσματα τα δημιούργησαν με την αφαίμαξη του λαού. Ό,τι μαζεύουν στον κουμπαρά για να το διαθέσουν στο κεφάλαιο (ενισχύσεις, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, μειώσεις εργασιακού και ενεργειακού κόστους, φοροαπαλλαγές κλπ) το έχουν αρπάξει από τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον επαγγελματία, από το λαό με βίαιο τρόπο.

Διεκδικούμε και παλεύουμε για τη λήψη μέτρων ανακούφισης   του λαού

Υπάρχουν όμως και ερωτήματα:Αφού η Διοίκηση έχει  πλεόνασμα 6,046 εκ. ευρώ , γιατί συνεχίζει  την περικοπή-εξαφάνιση των κοινωνικών δαπανών, για κατασκηνώσεις και κοινωνικό τουρισμό, που είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2016; Γιατί δεν ενίσχυσε αυτά τα κονδύλια για να ανακουφίσει κάπως τις  λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους όπως πρότεινε  η «Λαϊκή Συσπείρωση»;

Γιατί δεν μειώνει  τα δημοτικά τέλη στις οικογένειες ανέργων, φτωχών λαϊκών οικογενειών, μικρών επαγγελματιών κλπ. όπως πρότεινε  η «Λαϊκή Συσπείρωση»; Ελαφρύνσεις που εφαρμόζονται ήδη σε δήμους με κομμουνιστές δημάρχους ;

Γιατί αφήνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς τουλάχιστον 250 παιδιά; Γιατί δεν καταργεί τα τροφεία σε οικογένειες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα  όπως πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση»;

Γιατί δεν ενισχύει το κονδύλι για τις σχολικές επιτροπές ; Γιατί παρακρατεί τους λογαριασμούς των πρώην ΔΕΚΟ των σχολείων  από το κονδύλι των σχολικών επιτροπών  αντί να τους  πληρώνει ο Δήμος  όπως πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση»;

Γιατί δεν μειώνει  τα δίδακτρα στο Ωδείο; Γιατί δεν ανέπτυξε πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού δωρεάν για το λαό; Γιατί δεν ενίσχυσε την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, όπως πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση»;

Σε τι έχει ωφεληθεί ο λαός από το πλεόνασμα της Διοίκησης; Σε τίποτε! Αντίθετα. Το πλεόνασμα στο δήμο, όπως και στην κυβέρνηση είναι προϊόν ληστείας του λαϊκού εισοδήματος και των λαϊκών δικαιωμάτων που μεταφράζονται σε κέρδη και παροχές προς το κεφάλαιο. Άλλωστε αυτά τα πλεονάσματα αποτελούν στόχους του μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ, με τη συνδρομή και των άλλων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) για να ξεπεραστεί η κρίση σε βάρος του λαού και υπέρ του κεφαλαίου.

Γι’ αυτό η Διοίκηση προωθεί την ανταποδοτικότητα στη λειτουργία του Δήμου, ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες και εκχωρεί χώρους (Δημοτικό Στάδιο, αθλητική υποδομή, Α΄Παιδική Χαρά, Δημοτική Αγορά, κτήριο στην Τροχαία κλπ). Προχωρά σε αναπλάσεις και εξωραϊσμούς με κριτήριο τη δημιουργία υποδομής για την εξυπηρέτηση επιχειματικών δράσεων του κεφαλαίου (Μπουρνάζι, Αιμ. Βεάκη) ενώ  οι συνοικίες του Περιστερίου βουλιάζουν στα προβλήματα με δυσκολίες ακόμη και να περπατήσει κανείς στο δρόμο (Αγ. Ιεροθέου, Αγ. Βασιλείου, Πελασγίας, Πελοπίδα κλπ).

Λειτουργεί η Διοίκηση σαν «λαγός» της κυβέρνησης αφού έχει ήδη περικόψει δαπάνες κοινωνικής πολιτικής που τώρα έχουν βάλει στο τραπέζι του «Προκρούστη» κυβέρνηση και τρόικα.

Φτάνει πια ! Δεν μπορεί να ζει με ψίχουλα ο λαός ! Υπάρχει διέξοδος !

Η επίθεση που δέχεται ο λαός είναι πολύπλευρη αλλά είναι και ενιαία. Η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά του δικαιώματα, η φοροληστεία, το ξεπούλημα της δημόσιας-λαϊκής έχει να κάνει με τις επιδιώξεις του κεφαλαίου να εξασφαλίσει χαμηλότερο εργασιακό κόστος, φθηνότερη χρηματοδότηση, νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης. Κυβέρνηση, αστικά πολιτικά κόμματα, Δήμαρχοι καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορούν να βγάλουν το λαό στο ξέφωτο.

Το μοντέλο: να επενδύσει το κεφάλαιο και κάτι θα πάρει ο εργαζόμενος, το έχει πληρώσει και το πληρώνει ο λαός σκληρά.  Αποδείχθηκε, ήδη, ότι καμιά κυβερνητική εναλλαγή με όποιο πρόσημο, κανένας ελιγμός της αστικής τάξης (με «αριστερή» ή άλλη κυβερνητική διαχείριση) δεν πρόκειται να ανακουφίσει το λαό. Μόνος του θα σωθεί ο λαός. Με οργάνωση στα συνδικάτα και σε επιτροπές αγώνα. Με ταξικό προσανατολισμό και στόχο την αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες της αστικής τάξης (ΕΕ-ΝΑΤΟ), κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, μονομερή διαγραφή του χρέους που έχει χρησιμοποιηθεί σαν μοχλός για την πιο άγρια ταξική εκμετάλλευση.Για άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας (αγροτική παραγωγή, ορυκτός πλούτος, επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό) με κριτήριο την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών του λαού. Εκεί πρέπει να στοχεύσει σήμερα ο αγώνας του Περιστεριώτικου λαού.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment