PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Λαμπρές Επιτυχίες του Λυκείου «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» στον διαγωνισμό Euroscola 2016


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει κάθε χρόνο στο Στρασβούργο την Ημερίδα Euroscola, στην οποία συμμετέχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην επιλογή των μαθητών λαμβάνονται υπόψη τα εξής κριτήρια:

  • Ο βαθμός εργασίας – έκθεσης, που καλούνται να αναπτύξουν οι μαθητές, με θέμα που επιλέγεται από την επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού.
  • Η άριστη γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας που να αποδεικνύεται με πτυχίο.
  • Η καλή επίδοση στα μαθήματα του σχολείου.

Ιδιαίτερη τιμή για τα Εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ αποτελούν οι διακρίσεις των μαθητών τους που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό Euroscola.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γεν. Λυκείου ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ,  Βάιος Μιχαλάκης και Θωμαϊδης Ιωάννης – Κωνσταντίνος κατέλαβαν την 3η και 10η θέση αντίστοιχα στους 24 μαθητές, που επιλέχθηκαν μεταξύ όλων των διαγωνιζομένων μαθητών των Λυκείων της Αττικής.

Οι 24 επιλεγέντες μαθητές θα εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής σε ημερίδα που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο την 28η Οκτωβρίου 2016.

Επίσης, οι μαθητές-τριες της Β΄ τάξης του Λυκείου, Ηλίας Κανελλόπουλος, Χριστίνα Γκοβάτσου, Νικολέττα Σκαλούμπακα και Δημήτρης Φραγκής επιλέχθηκαν ως αναπληρωματικοί.

          “Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό Euroscola και τους ευχόμαστε ολόψυχα να  έχουν λαμπρό ακαδημαϊκό μέλλον και να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης”, αναφέρουν τα εκπαιδευτήρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment