PeristeriNews.gr
Οικονομία

Λαγκάρντ: «Όχι» σε διαγραφή, «ναι» σε αναδιάρθρωση χρέους


Μια μορφή αναδιάρθρωσης, μάλλον, παρά μια καθαρή διαγραφή θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ελλάδα να διαχειριστεί το «μη βιώσιμο» χρέος της.

Μια μορφή αναδιάρθρωσης, μάλλον, παρά μια καθαρή διαγραφή θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ελλάδα να διαχειριστεί το «μη βιώσιμο» χρέος της, δήλωσε σε συνέντευξή της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ΔΝΤ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, ύψους 86 δισ. ευρώ, που υπεγράφη στις αρχές Αυγούστου, αφού έχει ταχθεί υπέρ μιας μερικής διαγραφής του χρέους, το οποίο θεωρεί μη βιώσιμο στην παρούσα μορφή του.

Οι πιστωτές της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ιδίως η Γερμανία, έχουν αποκλείσει μια διαγραφή του χρέους αλλά είναι πρόθυμες να συζητήσουν άλλες μορφές αναδιάρθρωσης όπως επιμήκυνση των ωριμάνσεων.

Ερωτηθείσα για τις διαφορές αυτές, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα Le Temps: «Η συζήτηση για διαγραφή του χρέους δεν ήταν ποτέ ανοικτή, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να την ανοίξουμε αν τα πράγματα πάνε καλά…».

«Μιλάμε για επιμήκυνση ωριμάνσεων, μείωση επιτοκίων, εξαιρέσεις για μια ορισμένη χρονική περίοδο. Δεν μιλάμε για διαγραφή χρέους», σημείωσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη δεν γίνεται καμία αναφορά στο κατά πόσον το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα, κάτι για το οποίο η κ. Λαγκάρντ έχει πει στο παρελθόν ότι θα αποφασιστεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment