PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Λίνα Μενδώνη: Με αλλαγές θα ανοίξουν θέατρα και κινηματογράφοι


«Σειρά διαρθρωτικών αλλαγών» ώστε να ανοίξουν θέατρα και κινηματογράφοι το φθινόπωρο, προανήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας ότι μπορούν να ανοίξουν με μειωμένη πληρότητα.

«Θέλει συστηματική οργάνωση σε είσοδο και έξοδο για να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου, μέσα στον οποιοδήποτε κλειστό χώρο θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εισόδου νωπού αέρα και βεβαίως θα καθόμαστε πιο αραιά, αλλά οικογένειες ή παρέες θα μπορούν να κάθονται δίπλα-δίπλα. Δεν είναι απλό, χρειάζεται προσαρμογή. Πιστεύω ότι η υπευθυνότητα που έδειξε η κοινωνία θα συνεχιστεί» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.

Η κα Μενδώνη δήλωσε, ακόμα: «δεν αντιμετωπίστηκε διαφορετικά ο πολιτισμός από όλους τους υπόλοιπους εργασιακούς τομείς αλλά αποκαλύφθηκε μια τεράστια ποικιλομορφία διαφορετικών εργασιακών σχέσεων. Από τον Μάρτιο, συνεργαστήκαμε συστηματικά με το υπουργείο Εργασίας και το ΥΠΟΙΚ, στη συνέχεια, προκειμένου η περίμετρος των μέτρων να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους στον τομέα του πολιτισμού».

Μιλώντας για το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», η υπουργός εξήγησε ότι έγινε ανάθεση των παραγωγών στους εποπτευόμενους φορείς. «Από εκεί και πέρα οι φορείς αυτοί συνεργάζονται με την αγορά. Από τον Οκτώβριο, θα εγκαινιάσουμε μια πλατφόρμα υποψηφιοτήτων για τον θεσμό αυτό. Φέτος, ο στόχος μας ήταν να δώσουμε δουλειά σε όσους ανθρώπους μπορούν να δουλέψουν και αφετέρου να διασφαλίσουμε ένα πολιτιστικό καλοκαίρι για τους πολίτες και τους τουρίστες» διευκρίνισε η κα Μενδώνη.

Επανερχόμενη στις δυσκολίες της νέας πραγματικότητας, η υπουργός επισήμανε ότι «στους ανοιχτούς χώρους οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι οι ηθοποιοί να κρατούν κάποιες αποστάσεις μεταξύ τους», δίνοντας, παράλληλα, το παράδειγμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ), και αναφέροντας: «είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τις “Όρνιθες”. Όταν τους είπαμε για πρόβες με μάσκα, ο σκηνοθέτης είπε: “προσαρμόζω τη σκηνοθεσία μου, ώστε οι ηθοποιοί να έχουν προσωπίδες με μάσκα”».

Τέλος, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι «στις 25 Μαρτίου του 2021 θα είναι έτοιμη η Εθνική Πινακοθήκη –«υπήρχε μια καθυστέρηση, γιατί έκλεισαν εργοστάσια από τα οποία προμηθευόμασταν πρώτες ύλες» διευκρίνισε σχετικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment