PeristeriNews.gr
Καιρός

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες


Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και το πρωί στη δυτική Ελλάδα και τη Θράκη. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες ενώ σταδιακά και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση, με εκ νέου αύξηση των νεφώσεων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και εκ νέου από το βράδυ, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά το μεσημέρι και από τα δυτικά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Νέα αύξηση των νεφώσεων από το βράδυ στα βόρεια με βροχές και καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια 6 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Leave a Comment