PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Λέσβος: 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή


Συνολικά 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του μέχρι και σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το πρωί.

Να σημειωθεί ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έμειναν χωρίς στέγη έπειτα από την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, διστάζουν να προσέλθουν στη νέα δομή.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στη νέα δομή προϋποθέτει την εξέταση για κορωνοϊό. Έτσι από όσους έχουν εισέλθει, κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, 35 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού. Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Η εθνική οδός Μυτιλήνης – Θερμής από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή παραμένει κλειστός για 8η μέρα από χιλιάδες πυρόπληκτους φυγάδες του καταυλισμού της Μόριας οι οποίοι ζουν στο δρόμο όσο και στα γύρω κτήματα και τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές.

Συνελήφθη και ο έκτος κατηγορούμενος για την πυρκαγιά στη Μόρια

Συνελήφθη και ο έκτος κατηγορούμενος για εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για άτομα Αφγανικής καταγωγής στο σύνολο τους. Οι τέσσερις είναι 19-20 ετών. Και οι δυο ανήλικοι 17 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε γνωστή χθες από τον ίδιο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Μυτιλήνη ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται». Συνεχάρη δε για την επιτυχία της σύλληψης, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment