PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Λάθος η μέθοδος ελέγχου των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς


Την αλλαγή του τρόπου ελέγχου των εισιτηρίων ζητούν τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς.

Την αλλαγή του τρόπου ελέγχου των εισιτηρίων ζητούν τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς.

Τα σωματεία ζητούν ο έλεγχος να γίνεται με οργανωμένο τρόπο και από προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να «αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τραγικά γεγονότα που μέχρι και σήμερα συμβαίνουν».

Στο σημείο αυτό κάνουν αναφορά στον «άδικο θάνατο ενός 18 χρόνου κατά τη διάρκεια ελέγχου σε όχημα τρόλεϊ τον περασμένο Αύγουστο».

Στην ανακοίνωσή τους εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους «με τον θεσμό των κυνηγών κεφαλών, με την μετατροπή του έργου σε εργολαβία και μάλιστα από προσωπικό με σχέση εργασίας με τις εταιρείες, αλλά και με την παροχή εργολαβίας σε τρίτους για την ευαίσθητη αυτή εργασία του ελέγχου κομίστρου».

Παράλληλα ζητούν από τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών το προσωπικό που θα κάνει ελέγχους να αμείβεται όπως όλο το υπόλοιπο προσωπικό (βάσει των νόμων και της ΣΣΕ).

Σε καμία περίπτωση, προσθέτουν, δεν αποδεχόμαστε να γίνουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι Εταιρίες δυνάμεις καταστολής και επιβολής ακραίων τρόπων επιβολής εξοντωτικών προστίμων, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες στην ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ βάσει της οποίας, οι ελεγκτές θα αμείβονται με το μισό της αξίας των προστίμων που θα πληρώνουν οι επιβάτες που εντοπίζονται χωρίς εισιτήριο. Η ΣΣΕ ενσωματώνει τη συμφωνία που ούτως ή άλλως βρισκόταν σε ισχύ και όριζε ότι οι «εθελοντές ελεγκτές» λάμβαναν το 50% του εισπραχθέντος προστίμου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Leave a Comment