PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιωτικοποίησε το 66% του ΔΕΣΦΑ και το 49% του ΑΔΜΗΕ


Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι η κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Δ.Ε.Η. Πτολεμαΐδα 5 «ήταν μια εσφαλμένη επιλογή και πρέπει να δούμε αυτή την ώρα πως θα το αντιμετωπίσουμε» επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

«Αυτή την ώρα, σημείωσε ο υπουργός, μελετάμε πολλές και διαφορετικές επιλογές. Δεν είμαι σε θέση σήμερα, την ώρα που σας μιλάω, να σας πω αλλά θα είμαστε σύντομα σε θέση. Σίγουρα η κατεύθυνση είναι απολιγνιτοποίηση και δέχομαι την παρατήρηση για τις ευθύνες όλων των κομμάτων για αυτό το θέμα».

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε την κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που τηρεί στο θέμα της Δ.Ε.Η. κάνοντας λόγο για θρασύτητα, ενώ σχολιάζοντας την αντίθεση στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ. Ο υπουργός ενέργειας υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιωτικοποίησε το 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ και το 49 % του ΑΔΜΗΕ.

Σε σχέση εξάλλου με την υπόθεση Novartis ανέφερε ότι «Υπάρχουν ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο, οι αποδείξεις είναι κάτι το οποίο θα το κρίνει στο τέλος η δικαιοσύνη, όταν και αν αχθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη».

«Για τους πρώην πρωθυπουργούς ειδικά, κατέληξε, για να μη δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου- και έγινε αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταία κατεξοχήν σε σχέση με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Πικραμένο- θα πρέπει να υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις. Και για αυτό το λόγο επικεντρώθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή στην περίπτωση του κ. Παπαγγελόπουλου. Από εκεί και πέρα τώρα, εξαρτάται και από τα στοιχεία που θα προκύψουν. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου».

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment