PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος


Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν διακοπές ρεύματος για «όσους είναι πραγματικά αδύναμοι» έδωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

Μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν προκύψει εξαιτίας του κορωνοϊού.

«Η ΔΕΗ και όλες οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει εκπτωτικά πακέτα και μέτρα για συναλλαγές εξ αποστάσεως» επεσήμανε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Διαβεβαίωσε δε, ότι έχει δοθεί εντολή στις εταιρείες ηλεκτρισμού να μην «κόψουν» το ρεύμα σε «όσους είναι πραγματικά αδύναμοι».

Την ίδια ώρα, όσον αφορά την εξέλιξη του Covid-19 στην Ελλάδα, κάλεσε τους πολίτες να «ακούν» τους ειδικούς, ενώ επικαλέστηκε το φιλότιμο των Ελλήνων για την τήρηση των μέτρων.

Τέλος, ερωτηθείς για τα μέτρα ενίσχυση της οικονομίας, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε τα εξής:

«Έχουμε φθάσει σε ενίσχυση άνω του 80% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και του προσωπικού τους. Δεν είμαστε Γερμανία ή ΗΠΑ, έχουμε όρια στα προγράμματα βοήθειας».

Ξεκαθάρισε δε, ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε αλόγιστη χρήση των κονδυλίων που υπάρχουν σήμερα, καθώς υπάρχουν προβλέψεις για νέο κύμα κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο».

«Κρατάμε πυρομαχικά γιατί δεν ξέρουμε τι έρχεται μπροστά μας» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment