PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης: Από 60.000 άτομα υψηλού εισοδήματος οι μισές οφειλές στη ΔΕΗ


Οι μισές οφειλές στη ΔΕΗ,  δηλαδή περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, προέρχονται από 60.000 ανθρώπους υψηλού εισοδήματος, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, καταγγέλλοντας ότι οφειλέτες με οικονομική επιφάνεια «κρύβονται» μέσα στους πιο φτωχούς καταναλωτές ζημιώνοντας την επιχείρηση.

«Τα μισά λεφτά που οφείλονται στη ΔΕΗ της τα χρωστάνε 60.000 άνθρωποι» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηδάκης. «Υπάρχει η θεωρία σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι οι φτωχοί χρωστάνε στη ΔΕΗ κτλ. Προφανώς χρωστάνε και πολλοί φτωχοί άνθρωποι, αλλά η κατεύθυνση η δική μας είναι σε σχέση με τους φτωχούς να μην υπάρχει πίεση. Θα υπάρχει πίεση όμως σε αυτούς που παριστάνουν τους φτωχούς, ενώ δεν είναι» είπε. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα αποκαλυφθούν όλα και θα μπει μια τάξη στη ΔΕΗ.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ρευματοκλοπές, πρόβλημα που – όπως παρατήρησε – αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λυθεί με έξυπνους μετρητές, για τους οποίους θα διενεργηθεί διαγωνισμός προσεχώς.

Για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε αυξήσεις στο ποσό που εισπράττει η επιχείρηση, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή η αύξηση δεν θα επηρεάσει τους καταναλωτές, καθώς θα αντισταθμιστεί από την ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ όπως επίσης και με ένα ποσό από το πλεόνασμα του ΕΤΜΕΑΡ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment