PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης: Ήρθα για να συμβάλω στη σωτηρία της ΔΕΗ


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε απαξίωση τη ΔΕΗ» υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Ο πρόεδρός της, Γιώργος Αδαμίδης, είπε ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε πως δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί και ότι περιμένουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Ήρθα για να συμβάλω στη σωτηρία της ΔΕΗ, να υπάρχει προοπτική για τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε την επιχείρηση στα όρια της κατάρρευσης και λέει σήμερα ότι έχει πρόβλημα βιωσιμότητας, ενώ τίναξε στον αέρα την μετοχή της ΔΕΗ, η οποία έχασε 90% της αξίας από το 2015» είπε ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως κατηγορούν τον ίδιο πως απαξιώνει τη ΔΕΗ, ενώ από τις ευρωεκλογές και μετά η αξία της έχει αυξηθεί κατά 60%.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει πιο χαμηλούς τόνους σε αυτά που λέει τις τελευταίες μέρες» δήλωσε ο υπουργός και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θέλει έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό δρόμο για τη ΔΕΗ. «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι σε όλα, αλλά να κάνουμε τη δουλειά μας. Ας περιοριστεί σε αυτόν τον τόπο η δημοκοπία, αρκετά πληρώσαμε τα μεγαλα λόγια και τον εμφύλιο πετροπόλεμο» είπε.

«Θα εκπονήσουμε ένα σχέδιο όχι με μεγάλα λόγια, αλλά με ουσιαστικές πολιτικές που θα εξασφαλίσει το μέλλον της επιχείρησης» κατέληξε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, είπε ότι το θέμα της ΔΕΗ είναι πολυδιάστατο, καθώς απαιτούνται μία σειρά ρυθμίσεων και συνεργασία, και με την Ε.Ε, και με τους θεσμούς. «Μας ενδιαφέρει η επιχείρηση να είναι υπό δημόσιο έλεγχο ώστε, όπως ξεκίνησε από το 1950, να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες» σημείωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός και ότι δεν θα έχουν πρόβλημα οι εργαζόμενοι.

«Περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης» ανέφερε, ξεκαθάρισε πάντως πως «είμαστε και αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη για να μείνει η ΔΕΗ υπό κρατικό έλεγχο».

Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι στη σημερινή συνάντηση ο υπουργός δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωση του υπουργού ότι η επιχείρηση δεν έχει ούτε κολώνες να αγοράσει, απάντησε πως «νομίζω ότι ήταν σχηματική η δήλωση. Υπάρχουν θεσμικά προβλήματα στην εταιρεία, αλλά δεν είναι θέμα έλλειψης χρημάτων και δεν είναι στα όρια της καταστροφής η ΔΕΗ».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment