PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Σακελλαροπούλου: Διαρκής πρόκληση η υπεράσπιση της δημοκρατίας


Tην ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη, αλλά και επιδίωξης της ενότητας λαού και ηγεσίας, ώστε να διασφαλίστεί ότι «οι επίδοξοι υπονομευτές των δημοκρατικών μας θεσμών θα βρίσκονται μονίμως στο περιθώριο της ιστορίας» επισημαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου σε δήλωσή της για τη συμπλήρωση 53 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

«Κάθε χώρα, κάθε λαός, εκτός από λαμπρές έχει και μαύρες σελίδες στην ιστορία του. Σελίδες που έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε, για να διδασκόμαστε από τα λάθη που μας οδήγησαν σε αυτές και να μην τις επαναλάβουμε. Μια από τις μαύρες περιόδους της δικής μας ιστορίας είναι η απριλιανή δικτατορία, που με τη χρήση ωμής βίας καταπάτησε το Σύνταγμα της χώρας και τα δικαιώματα των πολιτών, και αφού για επτά χρόνια καπηλεύτηκε την πατρίδα, το πολίτευμα, τη θρησκεία και καλλιέργησε τον εθνικό διχασμό, οδήγησε, καταρρέοντας, στην τραγωδία της Κύπρου» αναφέρει η κ. Σακελλαροπούλου και συνεχίζει «Πέντε και πλέον δεκαετίες μετά μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι. Η χώρα μας, το πολιτικό σύστημα, η κοινωνία των πολιτών, όλοι μας, έχουμε αφήσει πίσω τη μελανή αυτή περίοδο και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών ακόμη και στις πιο δύσκολες περιστάσεις. Τα επιμέρους προβλήματα και οι κριτικές αμφισβητήσεις που είναι φυσικό να υπάρχουν δεν αλλάζουν τη συνολική εικόνα. Η Ελλάδα αποτελεί ένα σύγχρονο και παραδειγματικό κράτος δικαίου, στο οποίο τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα και η αναγκαία πολιτική αντιπαράθεση κινείται μέσα στα συνταγματικά όρια».

Όπως σημειώνει ωστόσο, «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο και ότι η υπεράσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών της είναι μια διαρκής πρόκληση για όλους (…) ιδιαίτερα σε εποχές παγκόσμιας κρίσης και ανησυχίας, όπως η σημερινή, όπου ακόμη και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διάφοροι επίδοξοι εθνοκάπηλοι, με πρόσχημα την προστασία των πολιτών, βάζουν στο στόχαστρο δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις».

Κ. Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία θυμάται και διδάσκεται

«Πενήντα τρία χρόνια από τότε που η Ελλάδα φυλακίστηκε, η Δημοκρατία θυμάται και διδάσκεται».

Αυτό αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.

«Θωρακίζεται και δυναμώνει, οικοδομώντας στον πυρήνα της μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται για πολλά μεγάλα λόγια. Ζητά ενότητα και αλήθεια».

Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός έχει ανεβάσει και φωτογραφία του με το μήνυμα: «Τιμάμε την αντίσταση στη δικτατορία, κάνοντας καλύτερη τη Δημοκρατία μας».

Κ. Τασούλας: Η Δημοκρατία προστατεύει συνταγματικές ελευθερίες και τη ζωή των πολιτών

Η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης από τη χώρα μας δίνει το παράδειγμα για το πως «μία μαχόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία τελικά προστατεύει όχι μόνο τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών της, αλλά και τις ίδιες τις ζωές τους». Αυτό τόνισε στο μήνυμά του, με αφορμή τη συμπλήρωση 53 ετών από την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Σημείωσε μάλιστα ότι «σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται, αλλά και ανταποκρίνεται σε πρωτόγνωρη δοκιμασία με επίδειξη σωτήριας ατομικής και συλλογικής ευθύνης αντιλαμβανόμαστε, ακόμη περισσότερο, γιατί κανείς δεν δικαιούται να ‘‘προφυλάξει” έναν λαό από τις επιλογές του, καταπατώντας την ελευθερία του».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Τασούλα:

«Πριν από 53 χρόνια η χώρα μας ετοιμαζόταν για τις βουλευτικές εκλογές της 28ης Μαΐου 1967. Οι εκλογές αυτές δεν έμελλε να γίνουν. Τη νύχτα της 20ής προς 21η Απριλίου, το κοινοβουλευτικό πολίτευμα κατηργήθη πραξικοπηματικά και η πατρίδα μας μπήκε στη σκοτεινή περίοδο της 7χρονης δικτατορίας. Το βαρύ τίμημα της εκτροπής εκείνης το βλέπουμε σήμερα στην Κύπρο όπου παραμένει υπό παράνομη κατοχή το 40% της έκτασής της, ενώ η καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών στη χώρα μας επέφερε ανυπολόγιστο ανθρώπινο πόνο και δεινή περιθωριοποίηση της πατρίδος μας διεθνώς. Η Μεταπολίτευση του 1974 διετράνωσε πως η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη και δρομολόγησε την πιο μακρά και πιο βαθειά δημοκρατική πορεία μας.

Σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται, αλλά και ανταποκρίνεται σε πρωτόγνωρη δοκιμασία με επίδειξη σωτήριας ατομικής και συλλογικής ευθύνης αντιλαμβανόμαστε, ακόμη περισσότερο, γιατί κανείς δεν δικαιούται να ‘‘προφυλάξει” έναν λαό από τις επιλογές του, καταπατώντας την ελευθερία του.

Η χώρα μας ελεύθερα και υπεύθυνα έχει προχωρήσει στις μεγάλες και σωστές ιστορικές επιλογές της. Το ίδιο ελεύθερα και υπεύθυνα αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή υγειονομική κρίση δίνοντας παγκοσμίως ένα καλό παράδειγμα πως μία μαχόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία τελικά προστατεύει όχι μόνο τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών της, αλλά και τις ίδιες τις ζωές τους.

Γι’ αυτό και οφείλουμε ατομικά και συλλογικά να υπηρετούμε με υπευθυνότητα το πολύτιμο όσο και απαιτητικό δημοκρατικό μας πολίτευμα και να μην επιτρέψουμε ποτέ πια, κατά τους συνταγματικούς ορισμούς αλλά και εκείνους της συνείδησής μας, την υπονόμευση και κατάλυσή του».

Αλ. Τσίπρας: Δεν ξεχνάμε – Αναγκαία η προστασία της Δημοκρατίας

Μήνυμα για τα 53 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν ξεχνάμε»:

«Τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σε συνθήκες βάρβαρης καταστολής και αδιανόητης τρομοκρατίας. Εκείνους που κράτησαν αναμμένο το κερί της Δημοκρατίας μέσα στο σκοτάδι της χούντας. Με τίμημα βασανιστήρια, φυλακές, εξορίες, και κάθε είδους διώξεις. Εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη μεγάλη υπόθεση της απαλλαγής από τα φασιστικά δεσμά. Της ελευθερίας για όλους. Αλλά κι εκείνους που σήκωσαν τα όπλα ενάντια στον λαό και τη νεολαία του. Τα συμφέροντα, ξένα και εγχώρια, που τους κινούσαν και τους στήριζαν. Για να οδηγήσουν τελικά την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, σε αιματηρή τραγωδία».

«Δεν ξεχνάμε, όχι μόνο γιατί λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο. Αλλά και γιατί σήμερα, τώρα, μπροστά σε νέες πρωτόγνωρες δυσκολίες και προκλήσεις, είναι ανάγκη τη Δημοκρατία να την προστατεύουμε από φανερούς και κρυφούς εχθρούς, όλοι μαζί, και ο καθένας χωριστά», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και να παλεύουμε για να γίνεται κάθε μέρα βαθύτερη, πιο ουσιαστική, αγκαλιάζοντας μαζί με τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες την ουσιαστική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Φ. Γεννηματά: Σήμερα θυμόμαστε ότι η δημοκρατία δεν είναι ποτέ δώρο

«Σήμερα θυμόμαστε ότι η δημοκρατία, η ελευθερία, η εθνική υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα», αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της για την 53η επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.

Όπως σημειώνει η κ. Γεννηματά, «η 21η Απριλίου είναι μια μέρα που κανένας δεν πρέπει να ξεχνά, καθώς η ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα σε γύψο, σε διεθνή απομόνωση και οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου. Καθώς τα χρόνια περνούν, η μνήμη πρέπει να μένει ζωντανή στα σχολεία, στις οικογένειες, στη Βουλή, στον δημόσιο διάλογο».

«Η καλύτερη αντίσταση απέναντι στον φασισμό είναι η καθημερινή μας πρακτική. Αντίσταση στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Αντίσταση, με περισσότερη δημοκρατία», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και επισημαίνει: «Αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη, στον πρόσφυγα, στον φτωχό, στον άρρωστο. Ιδίως στις μέρες που ζούμε, με την κρίση του κορωνοϊού, “Μένουμε σπίτι” συνειδητά για να προστατεύσουμε την κοινωνία, τις ζωές μας. “Μένουμε σπίτι” συνειδητά και λέμε ΟΧΙ σε όσους αναζητούν ακόμη και σε αυτήν την κρίση την ευκαιρία να πλήξουν τη Δημοκρατία. Όλοι ενωμένοι μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Η ιστορία έδειξε ότι οι εσωτερικοί διχασμοί τελειώνουν με εθνικές καταστροφές. Η κρίση της Δημοκρατίας και των θεσμών, η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής, οι ανισότητες και οι αποκλεισμοί, δημιουργούν τερατογεννέσεις».

Δ. Κουτσούμπας: Οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ για την 21η Απριλίου.

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη θλιβερή επέτειο:

«Τιμάμε τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα, βγάζουμε πολύτιμα συμπεράσματα. Σήμερα, σε ιδιαίτερες, διαφορετικές οπωσδήποτε συνθήκες, βιώνουμε μια νέα εκδοχή της βαρβαρότητας.

Στις συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο η γύμνια του συστήματος της δικτατορίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.

Μένουμε γεροί, μένουμε δυνατοί, όρθιοι. Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί».

Ν.Δ.: Να περάσουμε τη μνήμη αυτής της μαύρης επετείου στις επόμενες γενιές

Την ανάγκη να περάσει στις επόμενες γενιές η μνήμη της μαύρης επετείου του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου έστειλε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση των 53 ετών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σαν σήμερα πριν από 53 χρόνια το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου οδήγησε σε μια από τις πιο μαύρες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και κατέληξε στην εθνική τραγωδία της Κύπρου.

Έχουμε όλοι το μεγάλο χρέος να περάσουμε τη μνήμη αυτής της μαύρης επετείου στις νεότερες γενιές, ώστε ποτέ η πατρίδα μας να μην ξαναζήσει τέτοιες περιπέτειες.

Έχουμε επίσης χρέος να τιμήσουμε τους ήρωες που αντιστάθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της επταετίας υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Σήμερα αγωνιζόμαστε για την ενίσχυση της Δημοκρατίας και των θεσμών της, ενώ παλεύουμε για την απομόνωση του διχαστικού λόγου, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που την υπονομεύουν.

Με αυτά τα συστατικά αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του παρόντος κι έτσι θα οδηγηθούμε σε ένα ασφαλές μέλλον ευημερίας και προόδου για όλους τους Έλληνες».

ΣΥΡΙΖΑ: Με συλλογικούς αγώνες τιμάμε τους αντιστασιακούς

Στο μήνυμά του για την 21η Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η το παράδειγμα της αντιδικτατορικής αντίστασης εξακολουθεί να μας δείχνει το δρόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«53 χρόνια από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 που επέβαλε μια σκληρή επταετή δικτατορία και οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου, δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα του στρατιωτικού καθεστώτος.

Δεν ξεχνάμε τις διώξεις, τις φυλακίσεις, τις εξορίες, τις δολοφονίες. Τα οικονομικά εγκλήματα και σκάνδαλα της χούντας. Ούτε ξεχνάμε ότι στη σκοτεινή εκείνη περίοδο, πλήθος αριστερών και δημοκρατικών συμπατριωτών μας δεν «κοίταξαν τη δουλειά τους», δεν υποτάχθηκαν στην τυραννική εξουσία. Αλλά διακινδυνεύοντας την ασφάλεια και τη ζωή τους, επέλεξαν να αγωνιστούν για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Σήμερα, εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας μας σε όλα τα επίπεδα, το δικό τους παράδειγμα μας δείχνει το δρόμο. Αγωνιζόμαστε για να έχουν όλοι πρόσβαση στη δημόσια υγεία, για να μην κατεδαφιστούν οι κοινωνικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα με πρόσχημα την πανδημία. Προτάσσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, το συλλογικό μας αγώνα για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Αυτός είναι ο δικός μας φόρος τιμής στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές».

ΚΚΕ: Η δικτατορία απέδειξε ότι οι καπιταλιστές κάνουν τα πάντα για το συμφέρον τους

Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την 21η Απριλίου, μέρα επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, αποτίει φόρο τιμής στην προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και χαιρετίζει «την προσφορά των χιλιάδων μελών του ΚΚΕ που ανασυγκρότησαν το Κόμμα σε συνθήκες παρανομίας και τη δράση της ΚΝΕ, η οποία ιδρύθηκε μέσα στη δικτατορία, το 1968».

Το ΚΚΕ επισημαίνει και εξηγεί ότι η δικτατορία της 21ης Απριλίου «απέδειξε ότι οι καπιταλιστές, προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους, δεν διστάζουν να καταφύγουν σε κάθε μέσο, να εναλλάσουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με πιο ανοιχτά δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης, να διαμορφώνουν και να στηρίζουν τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις».

«Η δικτατορία είχε την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και των καπιταλιστικών κρατών της τότε ΕΟΚ, υπηρέτησε τα σχέδιά τους ενάντια στις χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, τα σχέδιά τους για τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο της διχοτόμησης της Κύπρου», τονίζει η ανακοίνωση.

Ο Περισσός σημειώνει πως η φετινή επέτειος της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας «συμπίπτει με την πανδημία του κορωνοϊού που λειτουργεί ως καταλύτης στο ξέσπασμα νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης» και ότι «σήμερα, με αφορμή την καταπολέμηση της πανδημίας, θεσμοθετούνται οι απαιτήσεις τους κεφαλαίου, τα από καιρό επεξεργασμένα αντεργατικά σχέδια».

Προσθέτει ότι «παράλληλα, το αστικό κράτος παρέχει αφειδώς “ζεστό χρήμα”, κεφάλαια για τη στήριξη των μονοπωλίων, επιδιώκει να νομιμοποιήσει συνθήκες πολιτικής και συνδικαλιστικής καραντίνας, προωθεί νέες μορφές παρακολούθησης και αστυνόμευσης».

Χαρακτηρίζει «σταγόνα στον ωκεανό, σε σχέση με τις σύγχρονες δυνατότητες για την πρόληψη και αποκατάσταση της υγείας» τα όποια κυβερνητικά μέτρα, και υπογραμμίζει οτι τα θύματα σε σειρά χωρών «δείχνουν τη σαπίλα και τα όρια του καπιταλισμού», ενώ «το ίδιο δείχνει και η κατάσταση του συστήματος υγείας στη χώρα μας, όπως επιβεβαιώνουν ευρύτατα οι υγειονομικοί, οι διεκδικήσεις και οι κινητοποιήσεις των οποίων στοχοποιούνται από την κρατική και γενικότερα αστική παρέμβαση. Την ίδια στιγμή, οι βιομηχανικές μονάδες και άλλοι μαζικοί εργασιακοί χώροι στο εμπόριο και στις μεταφορές έχουν μεταβληθεί σε εργασιακά γκέτο, χωρίς καμία λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας».

Το ΚΚΕ τονίζει οτι «αύριο, στο όνομα των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, θα επιχειρηθεί η συγκάλυψη της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, θα κληθεί η εργατική τάξη και οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού να σηκώσουν και πάλι στις πλάτες τους την κρίση του κεφαλαίου», επισημαίνοντας ότι «αυτό διαφαίνεται από σήμερα, τόσο από τις προτάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, οι οποίες παρά τις διαφορές τους αναφορικά με το μείγμα διαχείρισης της κρίσης, ομονοούν στην ανάγκη στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας».

Προσθέτει ότι «κάποια επιδόματα που διεκδικούν και κατέκτησαν εργατικές-λαϊκές δυνάμεις, δεν λύνουν τα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου, ούτε πρέπει να συγκαλύψουν ότι τα έχει ήδη πληρώσει ο εργαζόμενος λαός». Αναφέρει πως «η νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση τροφοδοτεί και εντείνει περαιτέρω την όξυνση των διακρατικών αντιθέσεων στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των αντιθέσεων των αντιμαχόμενων ιμπεριαλιστικών κέντρων στη Νοτιοανατολική Μεσογείο και αλλού, θα τροφοδοτήσει νέες πολεμικές συγκρούσεις και «προσφυγικές κρίσεις». Η εργατική τάξη, ανεξάρτητα από εθνικότητα, οι λαοί συνολικά, θα πληρώσουν και πάλι τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς».

Το ΚΚΕ αναφέρεται στα διδάγματα της σημερινής πανδημίας του κορωνοϊού για τον παρασιτικό και ιστορικά παρωχημένο ρόλο της αστικής τάξης συνολικά, για την πραγματική φύση των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και προσθέτει:

«[Η σημερινή πανδημία του κορωνοϊού] «διδάσκει πόσο απαραίτητη είναι η καθολική πρόσβαση σε ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες. Διδάσκει πόσο αναγκαία είναι η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ο κεντρικός σχεδιασμός με εργατικό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω, αλλά και πόσο ατελέσφορη είναι η μεσοβέζικη συνύπαρξη του αστικού κρατικού και του ιδιωτικού τομέα στην παραγωγή, στην κατανομή, στις υπηρεσίες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Leave a Comment