PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Το 2019 θα είναι καλό έτος για το μέλλον της Ελλάδας


Βέβαιος ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν μέσα στο 2019, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημόσια συζήτηση με τον υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάλφρεντ Βέμπερ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

«Είναι σημαντικό που η συζήτηση αυτή γίνεται στην Ελλάδα. Ξέρετε, με όλες τις δυσκολίες, το λαϊκισμό, τις περιπέτειες και την κρίση, οι Έλληνες πιστεύουν στην Ευρώπη. Πιστεύουν στις αξίες της και η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη απτή σημασία για την Ελλάδα σήμερα», πρόσθεσε και προέβλεψε ότι το 2019 θα είναι ένα καλό έτος και για το μέλλον της Ευρώπης και για το μέλλον της Ελλάδας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα γίνεις ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ν.Δ. σε στήριξε εξαρχής και έχουμε εμπιστοσύνη στις ηγετικές σου ικανότητες και στη δεξιότητά σου για την οικοδόμηση γεφυρών», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθυνόμενος στον κ. Βέμπερ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως το 2019 είναι κρίσιμη χρονιά για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Είπε ακόμα ότι είναι πιθανό να συμπέσουν το Μάιο οι ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές, οι οποίες το αργότερο θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Όπως είπε, είναι ευκαιρία οι πολίτες να στείλουν το μήνυμά τους για την κατεύθυνση της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι στη χώρα μας κυβερνά μια παράξενη συμμαχία ενός εθνικιστικού ακροδεξιού κόμματος και ενός λαϊκίστικου κόμματος της αριστεράς. «Είναι μια συμμαχία λαϊκιστών, η οποία στην ουσία έβλαψε τη χώρα. Χάσαμε την ευκαιρία να αναπτυχθούμε» ανέφερε, για να προσθέσει ότι αρκεί η σύγκριση με την απόδοση της Ιρλανδίας, της Κύπρου και της Πορτογαλίας για να καταλάβει κανείς, γιατί η δική μας απόδοση ήταν ισχνή.

Προτεραιότητα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το ΕΛΚ μιλά για τη δημιουργία 5 εκατ. νέων θέσεων εργασίας στα επόμενα πέντε χρόνια στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης 500.000 νέοι Έλληνες βρήκαν καλές θέσεις απασχόλησης στο εξωτερικό. Τόνισε πως είναι πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας οι οποίες –όπως υπογράμμισε- δεν δημιουργούνται μέσω επιδοτήσεων ή προσωρινών συμβάσεων, αλλά μέσω επενδύσεων. Γι’ αυτό είναι σημαντική η πλατφόρμα του ΕΛΚ για τις θέσεις απασχόλησης, συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται το ΕΛΚ».

Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων

Αναφερόμενος στην οικονομία κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι υπερφορολόγησε την παραγωγική οικονομία για να κατανείμει τα όποια πλεονάσματα μόνο ως παροχές. «Εμείς θα μειώσουμε την εταιρική φορολόγηση και θα την χρησιμοποιήσουμε ως μοχλό για την ανάπτυξη. Θέλουμε ένα μικρό και αποτελεσματικό κράτος. Θα προχωρήσουμε σε μείωση της φορολόγησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους και θα δώσουμε κίνητρα για να έρθουν επενδύσεις εδώ», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον στόχο της μείωσης της γραφειοκρατίας τονίζοντας ότι θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση μιας νέας επιχείρησης. Επισήμανε επιπλέον ότι θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις αλλά ταυτόχρονα και τις επιχειρήσεις που θα μοιράζονται την επιτυχία τους με τους εργαζομένους.

«Όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα δεν μιλάμε μόνο για επιχειρηματίες, αλλά και για τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα εξασφαλίσουν ότι θα παίρνουν αυξήσεις αντίστοιχες με την αύξηση της παραγωγικότητας. Τα κέρδη να μην τα χαίρονται μόνο οι μέτοχοι των εταιρειών αλλά να τα μοιράζονται και με τους εργαζόμενους», υπογράμμισε προσθέτοντας πως η Ν.Δ. είναι το κόμμα που υποστηρίζει την κοινωνική οικονομία της αγοράς.

Προϋπόθεση ανάπτυξης η ψηφιακή μεταρρύθμιση

Αναφερόμενος στις επενδύσεις στην καινοτομία και τις υποδομές, εξήγησε ότι δεν εννοεί μόνο την κατασκευή δρόμων και γεφυρών, αλλά μιλάει και για την ψηφιακή υποδομή. «Υστερούμε στην ψηφιακή επανάσταση», προαναγγέλλοντας ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση η Ν.Δ. θα δημιουργήσει υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο τουρισμός και γεωργικά προϊόντα, τονίζοντας ότι πρέπει να απελευθερώσουμε το επιχειρηματικό πνεύμα που υπάρχει στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση επισήμανε την ανάγκη διασύνδεσης των δημόσιων πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, ενώ για τον τουρισμό πρότεινε να συνδεθεί με την τεχνολογία και τον πολιτισμό και η Ελλάδα «να γίνει κέντρο ευεξίας». Για την ενέργεια συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε «μπαταρία» της Ευρώπης καθώς έχει ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Βέμπερ: Ο Κ. Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός

Από την πλευρά του ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, επισήμανε ότι είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας και πρέπει να δοθούν λύσεις απέναντι στο φόβο και στους λαϊκιστές. «Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται εδώ στην Ελλάδα. Ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας που θα έχει ως θεμέλιο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε για να συμπληρώσει πως «κλειδί» είναι η καινοτομία και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Πολλά έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα, αλλά πολλά μένουν να γίνουν. Ξεκάθαρο είναι ότι δεν μπορούν αυτό να το καταφέρουν ούτε οι λαϊκιστές, ούτε οι αριστεροί», είπε και έφερε ως παράδειγμα την Ιταλία που, όπως είπε, είναι η μόνη χώρα που μπαίνει σε ύφεση.

Ο κ. Βέμπερ εκτίμησε ότι το 2019 θα είναι πολύ σημαντική χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην χώρα μας και ο Πάμπλο Κασάδο στην Ισπανία θα γίνουν πρωθυπουργοί. «Ανταγωνίζονται ποιος θα είναι ο πρώτος που θα γίνει πρωθυπουργός στη χώρα του. Έχουν καλή προοπτική και καλά προγράμματα για τις χώρες τους», ανέφερε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment