PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Σημεία συνεννόησης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού


Την ελπίδα να βρεθούν σημεία συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας διατεθειμένος να κάνει και «υποχωρήσεις» υπό την προϋπόθεση όμως ότι η ψήφος όσων ψηφίζουν στο εξωτερικό θα προσμετράται στο σύνολο της επικράτειας.

«Ελπίζω η ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης να χαμηλώσει. Ήδη έχει χαμηλώσει με δική μας πρωτοβουλία. Πρέπει να υπάρχει δίαυλος μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσής. Εύχομαι να μπορούμε να βρούμε σημεία συνεννόησης» είπε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Ant1.

«Όποιος είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο είχε τη δυνατότητα να γυρίσει πίσω και να ψηφίσει. Διευκόλυνση κάνουμε, δεν παρέχουμε δικαίωμα, ούτε πάμε να εγγράψουμε εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα στους εκλογικούς καταλόγους» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα βρεθούν 200 βουλευτές» ενώ – όπως είπε – «είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα να βρούμε 300». «Εγώ ήθελα και την επιστολική ψήφο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν αντιδράσεις για αυτό, είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχώρηση και η διαδικασία να γίνεται μόνο στα προξενεία» σημείωσε.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως πρόθεσή του είναι η εξάντληση της τετραετίας. «Πιστεύω ότι θα είμαστε μία καλή Κυβέρνηση. Και όπως σας είπα και πριν πιστεύω ότι έχουμε κάνει μία καλή αρχή και έχουμε δημιουργήσει μία καλή δυναμική για να κινηθούμε ακόμα πιο γρήγορα» είπε.

Χαρακτήρισε παράλληλα «καταστροφική για τη χώρα» την απλή αναλογική και πρόσθεσε: «Δεν κάνω καμία σκέψη εκλογικού αιφνιδιασμού. Δεν θα συνδέσω την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την συνταγματική αναθεώρηση. Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή εκλογικού νόμου, οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, αποκάλυψαν ότι «ήταν απροετοίμαστοι για να κυβερνήσουν» ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε το κόμμα πως συνειδητά χρησιμοποίησε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να έρθει στην εξουσία.

Για την υπόθεση της Novartis, είπε πως «η κυβερνητική πλειοψηφία βλέποντας τα στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή αποφάσισε πως μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο υπήρχαν στοιχεία για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής». «Η Βουλή αποφασίζει για αυτά. Για μένα οι πολιτικές διαφορές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, λύνονται στην κάλπη και όχι στα δικαστήρια» τόνισε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του καταδίκασε την τουρκική εισβολή στη Συρία και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής με αυτοπεποίθηση ως ένας παράγοντας σταθερότητας».

Όπως είπε, η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας διακοπή εχθροπραξιών. Εκφράζοντας την εκτίμηση πως η Τουρκία με τη στάση της θα κάνει μια περίπλοκη περίσταση ακόμα πιο περίπλοκη και μιλώντας για πιθανή αναβίωση του ISIS, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως η Ευρώπη συνολικά, στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, θα παρέμβει δυναμικά και για να στηρίξει την Κύπρο. «Αυτό θα σημαίνει κλιμάκωση των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί» είπε, προσθέτοντας πως εξετάζονται κυρώσεις και για την εισβολή στη Συρία – κυρώσεις που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με ένα εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment