PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Πόλος έλξης το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης


Επίσκεψη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιοδεύει σε Έβρο και Σαμοθράκη.

“Η επένδυση που θα γίνει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μέσω της ιδιωτικοποίησης, θα το καταστήσει -αυτό όλοι οραματιζόμαστε- έναν πόλο ανάπτυξης όχι μόνο για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά για ολόκληρη τη Θράκη” επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Εξέφρασε δε, τη χαρά του, καθώς επισκέφθηκε το λιμάνι την επομένη της ανακοίνωσης των ενδιαφερομένων σχημάτων, τα οποία καλούνται πλέον να υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του λιμένος.

Μάλιστα, αναφερόμενος στα τέσσερα επενδυτικά σχήματα, τα οποία εκδήλωσαν επίσημο ενδιαφέρον, έκανε λόγο για τέσσερις πολύ αξιόπιστες προτάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού περπάτησε στον χώρο του λιμανιού, στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του λιμένος, Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, στην έκταση, όπου θα γίνει η επένδυση.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις μνηστήρες για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης είναι οι εξής:

– QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
– Κοινοπραξία CAMERON S.A- GOLDAIR CARGO AE- BOLLORE AFRICA LOGISTICS
– Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
– ΟΛΘ Α.Ε.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το διοικητικό δυμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (σ.σ. φάση δεσμευτικών προσφορών).

Υπενθυμίζεται ότι στο Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης. Η εταιρεία έχει επίσης, διοικητικές αρμοδιότητες επί του λιμένος Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και του αλιευτικού καταφυγίου Θέρμων Σαμοθράκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment