PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού όπου υπάρχει ανάγκη


Στις άμεσες δράσεις στον κρίσιμο κλάδο της δημόσιας Υγείας, με σκοπό την ανακούφιση των ασθενών, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, όπου ευχήθηκε καλή δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών και κυρίως των καρκινοπαθών, που μερικές φορές φθάνει σε μήνες, καθώς και για τη διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον. Επίσης, αναφέρθηκε στις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού που θα κατευθυνθούν εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη και άμεση ανάγκη. Έδωσε δε διαβεβαιώσεις ότι το σύστημα υγείας θα έχει σύντομα τον ικανό αριθμό νοσηλευτών, για να καλυφθούν καίρια κενά, όπως στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεσμεύεται για μία τολμηρή καινοτόμα πολιτική πρόληψης και στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ώστε να μην σπεύδουν οι πολίτες στα νοσοκομεία με το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

«Θέλω να μεταφέρω την εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Καταβάλλουν συχνά μία υπεράνθρωπη προσπάθεια. Τους χρειαζόμαστε μαζί μας σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε. Ετοιμάζουμε ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον προς όφελος πάντα των πολιτών» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επίσκεψή του, που, όπως ανέφερε, δείχνει τη μέριμνα της νέας κυβέρνησης για τον άνθρωπο. Το υπουργείο Υγείας ικανοποιεί τις ανθρώπινες ανάγκες, σημείωσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως «στόχος είναι να το μετατρέψουμε από υπουργείο της απόγνωσης σε υπουργείο της ελπίδας». Τέλος, είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα, αλλά και για τις δυνατότητες που υπάρχουν και είναι ανάλογες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment