PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Πηγή έμπνευσης το Ίδρυμα Brainport


Οι συμπράξεις με την ολλανδική πλευρά στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Ίδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε στη Χάγη.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, ο οποίος στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου και ακολούθησε ξενάγηση του κ. Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια τρεις απόφοιτοι του πανεπιστημίου που έχουν πλέον δικές τους νεοφυείς επιχειρήσεις και συνεργάζονται με το Ίδρυμα αξιοποιώντας ομάδες φοιτητών, ανέπτυξαν στον Έλληνα πρωθυπουργό το αντικείμενό τους και τη διασύνδεσή τους με την παραγωγή και την αγορά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε η επίσκεψή του να αποτελέσει σύμβολο του προσωπικού του ενδιαφέροντος και της κατεύθυνσης που θέλει να δώσει στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μιλώντας στους οικοδεσπότες του είπε ότι το Ίδρυμα και η δραστηριότητά του «αποτελείται πηγή έμπνευσης για εμάς, είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα» και προσέθεσε ότι «στη χώρα μας έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες που μπορούν να δώσουν ώθηση».

Συνάντηση με τον Μαρκ Ρούτε

Στις 14:15 (ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στη Χάγη με τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε. Στην ατζέντα θα βρεθούν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η διεύρυνση της Ε.Ε. και κυρίως οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και η «πράσινη οικονομία». Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις και η προοπτική των επενδύσεων στον τομέα της «πράσινης οικονομίας» συμπληρωματικά και με το σχέδιο που ανέπτυξε ο κ. Μητσοτάκης στο Βερολίνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment