PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας


Στα πρώτα «συγκρατημένα ελπιδοφόρα» αποτελέσματα των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε για ακόμη μια φορά πως ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας και προειδοποίησε πως «θα πληρώσουμε» οποιαδήποτε χαλάρωση.

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «όσα έρχονται απαιτούν σταθερή προσήλωση στο στόχο, πειθαρχία, ενότητα και αλληλεγγύη».

«Η υγειονομική κρίση είναι παγκόσμια, η αντιμετώπισή της είναι εθνική. Το πιστοποιούν τα κρούσματα και οι απώλειες σε χώρες με μεγαλύτερη ισχύ και μεγαλύτερο μέγεθος» είπε ο κ. Μητσοτάκης, παραθέτοντας και παραδείγματα των δεινών που περνούν άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

«Βρίσκομαι εδώ υπηρετώντας και ένα πρόταγμα πολιτικό» επισημαίνοντας ότι απορρίπτει αυταρχικά ακραία μέτρα όπως στην Ουγγαρία.

«Ο δικός μας δρόμος είναι αδιαπραγμάτευτος είναι πάντα ο δρόμος της αλήθειας και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», είπε.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια σύντομη αναφορά στα μέτρα που ελήφθησαν «πολύ νωρίς» σε συνδυασμό με μια καμπάνια ενημέρωσης και ταυτόχρονο σχεδιασμό των πρώτων μέτρων στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων.

Επεσήμανε ότι όλα αυτά δεν συνέβησαν σε μία ουδέτερη χρονική στιγμή αφού στον Έβρο μαινόταν μία δεύτερη μάχη για την υπεράσπιση των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

«Εδώ κινηθήκαμε με διορατικότητα και τόλμη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση ακύρωσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις πριν κάνει καν την εμφάνισή του στη χώρα μας το πρώτο κρούσμα του ιού.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα φαίνεται πως έχει αποφύγει τις τραυματικές εμπειρίες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

«Όχι χωρίς μεγάλο κόστος. Πήραμε αυστηρά μέτρα, πρωτόγνωρα σε συνθήκες ομαλότητας» τόνισε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Η κοινωνία στη μεγάλη της πλειοψηφία τα στήριξε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών, ωστόσο υπογράμμισε πως η κοινή προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με το ίδιο σθένος και την ίδια αφοσίωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment