PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι


Στην τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία» παρέστη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί ότι το έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε και εξοπλίστηκε σε χρόνο δύο μηνών, αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και ειδικότερα της Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές».

«Γνωρίζουμε πως αν δεν προσέξουμε όλοι το σύστημα θα δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έκρινε πως οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι, ενώ δεσμεύτηκε μέχρι το τέλος του έτους οι κλίνες στις ΜΕΘ στην Ελλάδα θα φθάσουν το μέσο όρο των κλινών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνομιλία που είχε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ο πρωθυπουργός είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους» για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν και για την προσφορά τους στο συνάνθρωπο, τονίζοντας ότι σε κάθε βήμα θα στέκεται δίπλα τους. Μετά τον αγιασμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια της νέας ΜΕΘ Μαρία Νταγάνου, την Διευθύντρια της Α΄ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής Αντωνία Κουτσούκου και την Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια της νέας ΜΕΘ Φωτεινή Αντωνιάδου.

«Δίνετε 24 ώρες το 24ωρο τη μάχη με το θάνατο και δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να σώζετε ανθρώπινες ζωές, όπως το κάνετε κάθε μέρα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η συνολική αναβάθμιση του συστήματος Υγείας θα συνδυαστεί με «προσλήψεις όσες και όπου χρειάζονται» δίνοντας έμφαση «πρωτίστως στο νοσηλευτικό προσωπικό γιατί ξέρουμε πού υπάρχουν αδυναμίες».

Με αφορμή τα εγκαίνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φέρνει το ευρωπαϊκό του γραφείο για την ποιότητα της περίθαλψης στην Ελλάδα. «Αυτό μας κάνει περήφανους και θεωρώ ότι θα αναβαθμίσει πάρα πολύ την ποιότητα της δουλειάς μας», σχολίασε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη χαρακτήρισε οι νέες ΜΕΘ πρόκειται για «μόνιμη παρακαταθήκη για το σύστημα υγείας, η οποία θα μας συνοδεύει και όταν θα έχουμε τελειώσει με τον COVID», προσθέτοντας μάλιστα πως αναμένεται να εξοπλιστούν και άλλα νοσοκομεία. «Αλλά βέβαια οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εάν δεν προσέξουμε όλοι το Σύστημα Υγείας θα δεχτεί μεγαλύτερες πιέσεις. Και είναι μία μεγάλη ανακούφιση για όλους μας ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε σημαντικά αυξημένο αριθμό εντατικών κρεβατιών τα οποία σε πρώτη φάση θα τεθούν στη μάχη αντιμετώπισης του COVID και βέβαια όταν τελειώσουμε πια με τον COVID θα είναι στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να τελειώσει μία και καλή αυτό το οποίο νομίζω όλους μας, μας έχει ταλανίσει, όσοι δηλαδή κατά καιρούς έχουμε ασκήσει εκτελεστική εξουσία, να πρέπει κάποιος να ζητά πολιτική παρέμβαση για να βρει θέση σε ένα κρεβάτι εντατικής», σημείωσε.

«Νομίζω ότι δίνουμε όλοι εδώ, όλα τα κόμματα ακόμα μία δέσμευση ότι αυτό θα τελειώσει και πρέπει να τελειώσει και η Ελλάδα θα φτάσει πολύ σύντομα να έχει αριθμό εντατικών κρεβατιών και προσωπικό που θα το υποστηρίζει. Δεν είναι μόνο οι υποδομές, πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι οι οποίοι σώζουν ζωές. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης και αυτή η δέσμευση της κυβέρνησης θα γίνει πράξη. Και βέβαια το δικό σας καθήκον και θέλω στο πρόσωπό σας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους. Στις εντατικές είχαμε την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε το έργο τους, να τους ανταμείψουμε και ηθικά και οικονομικά στο δικό σας πρόσωπο ώστε να μπορείτε να εκπαιδεύσετε και τη νέα γενιά των γιατρών και των νοσηλευτών, να μεταλαμπαδεύσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία την οποία έχετε διότι εσείς 24 ώρες το 24ωρο δίνετε τη μάχη με το θάνατο και δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να σώζετε ανθρώπινες ζωές όπως το κάνετε κάθε μέρα. Οπότε στο πρόσωπό σας και όλων των εργαζομένων, κυρίως στις εντατικές, των γιατρών, των νοσηλευτών, του υποστηρικτικού προσωπικού, των κυρίων και των κυριών που καθαρίζουν και κρατούν τις εντατικές στο επίπεδο της αποστείρωσης που απαιτείται για να κάνετε με ασφάλεια τη δουλειά σας, ένα μεγάλο ευχαριστώ», κατέληξε.

Παρόντες στην τελετή και τον αγιασμό ήταν ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο Δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στη νέα μονάδα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για την Ψυχική Υγεία, Ζωή Ράπτη και ο διοικητής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Σωκράτης Μητσιάδης. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥπ) Τιμολέων Κατσίπος και ο διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment