PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Να πετύχουμε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης όπως η Κύπρος


Την εμπιστοσύνη του και την αμέριστη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Κύπρου, καθώς και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σημερινή του συνάντηση στην Κύπρο με τον κ. Αναστασιάδη.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, συζήτησαν τις γενικότερες εξελίξεις, εν όψει της μάχης των ευρωεκλογών, όπου Ν.Δ. και Δημοκρατικός Συναγερμός, που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. «Όσο πιο ισχυρά είναι τα κόμματά μας την επόμενη μέρα, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή και της Ελλάδος και της Κύπρου σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αλλάζει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι η Κύπρος έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης κάτω από την ηγεσία του Προέδρου Αναστασιάδη. Και κάνοντας τη σύγκριση με την Ελλάδα τόνισε: Δείτε τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, και το συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια.

«Δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά. Να πετύχουμε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, αντίστοιχους με αυτούς που πέτυχε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε στη δήλωσή του:

«Επιμένω πολύ σε αυτό. Οι καλές επενδύσεις δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Και είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, κυρίως, οι οποίοι έφυγαν -πολλοί από τους οποίους αναζήτησαν επαγγελματικό καταφύγιο και στην Κύπρο- και να αιμοδοτήσουμε και με ανθρώπινο κεφάλαιο αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment