PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Μνημόνιο για το ποδόσφαιρο σε συμφωνία με UEFA-FIFA


Η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να διακόψει το πρωτάθλημα αν συνεχιστεί το άρρωστο κλίμα των τελευταίων μηνών υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι σε αυτή την περίπτωση η Πολιτεία δεν θα διστάσει να αποκλείσει τις ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη Σούπερ Λίγκα, γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα», συνέχισε.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε συνεργασία με FIFA και UEFA. «Η κυβέρνηση θα αποταθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς που ακολούθησαν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, καταλογίζοντάς της πως «δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα» και ότι «δεν είναι σε θέση να χειριστεί προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment