PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Μειώνεται το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη είχε ως πρώτο σταθμό το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Πρέπει όλοι να προσέχουμε, έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αρχίζει να μειώνεται το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με εργαζόμενους όπου τους ευχαρίστησε για την «σπουδαία δουλειά», που κάνουν.

«Θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση και όταν την ξεπεράσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είναι πολύ πιο ισχυρό σε επίπεδο εξοπλισμού και θα είναι και πιο ισχυρό σε επίπεδο προσωπικού. Όταν τελειώσει αυτή περιπέτεια θα οικοδομήσουμε το νέο σύστημα υγείας που τόσο ανάγκη έχει χώρα μας», επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι ελάχιστη υποχρέωση να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία με προσωπικό». Παράλληλα πρόσθεσε ότι στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο θα δοθούν το επόμενο διάστημα 30 κλίνες ΜΕΘ από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Όσον αφορά το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ανέφερε ότι θα είναι δωρεάν και δεν θα είναι υποχρεωτικό.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το συντονιστικό επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Πυλαίας, μετά θα μεταβεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο. ενώ στις 12.30 θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στο ΥΜΑΘ, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment