PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Ισχύει η πρότασή μου για αναθεώρηση Συντάγματος


Υπέρ της μεγάλης αναθεώρησης του Συντάγματος τάχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας πρόταση που είχε υποβάλει στην αρχή της εκλογής του στην ηγεσία του κόμματος προς τον Α. Τσίπρα, η οποία, όπως είπε δεν έχει απαντηθεί από τον πρωθυπουργό, αλλά εξακολουθεί να ισχύει.

Συγκεκριμένα,ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης στο Realfm σημείωσε: «Ένα μήνα μετά την εκλογή μου στην ηγεσία της Ν.Δ, πρότεινα στον Αλέξη Τσίπρα να δεχθεί όλα τα άρθρα που θα προτείνει προς αναθεώρηση η Ν.Δ. και η Ν.Δ. να δεχθεί όλα τα άρθρα που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η επόμενη Βουλή να αποφασίσει ποια άρθρα θα αναθεωρηθούν. Ακόμη δεν πήρα απάντηση. Η πρότασή μου ισχύει ακόμη».

Εμείς θέλουμε μία μεγάλη συνταγματική αναθεώρηση, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι μία μικρή αναθεώρηση είναι καλύτερη από το να μην έχουμε καθόλου αναθεώρηση, αλλά μπλοκάρει την αναθεώρηση για τα επόμενα πέντε χρόνια. Επανέλαβε ότι για τη ΝΔ είναι εμβληματικό το άρθρο 16 για τα πανεπιστήμια που πρέπει να αλλάξει.

Σχετικά με τη Novartis υπογράμμισε ότι «η Novartis είναι και σκάνδαλο και σκευωρία» εξηγώντας ότι είναι σκάνδαλο γιατί η εταιρεία επένδυε σε αθέμιτες πρακτικές για να προωθήσει τα συμφέροντά της. «Δεν ξέρω αν υπάρχει ανάμειξη πολιτικών προσώπων» σημείωσε, για να προσθέσει: «Τώρα έχουμε τρεις ανώνυμους μάρτυρες με καταθέσεις του είδους “δεν ξέρω, άκουσα, μου είπαν”. Δεν πρέπει να έλθουν αυτοί στην Βουλή για να καταθέσουν; Εμείς είπαμε από την αρχή όλα στα φως… Η κυβερνητική πλειοψηφία στην αρχή έφτιαξε μία προκαταρκτική επιτροπή στην Βουλή και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ άρον-άρον κλείνει την επιτροπή και επιστρέφει την υπόθεση στην δικαιοσύνη».

Για το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι «πολιτικές ευθύνες υπάρχουν, αλλά αποδίδονται με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και όχι Προανακριτικής. Αφού η κυβέρνηση επέλεξε την Προανακριτική, θα έπρεπε να την αφήσει να κάνει την δουλειά της» είπε,  εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, για να σημειώσει, όμως, ότι η υπόθεση γυρίζει στη Δικαιοσύνη αφού πρώτα σπιλώθηκαν δέκα πολιτικοί.

«Είμαι ένας μετριοπαθής κεντροδεξιός πολιτικός, ποτέ δεν νέρωσα τον πολιτικό μου λόγο και έστρεψα τη ΝΔ προς το μεσαίο χώρο» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στις αιτιάσεις για δεξιά στροφή υπό την πίεση των Αντώνη Σαμαρά και Αδωνι Γεωργιάδη. Οι κριτικές αυτές, σημείωσε, είναι ανάξιες λόγου. Εκείνοι που ζητούν την παραίτηση Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., θα ζητούσαν και τη παραίτηση Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδας επειδή κατηγορείται; ρώτησε.

Υπογράμμισε δε ότι η Ν.Δ. είναι απολύτως ενωμένη και στρατευμένη και πρόσθεσε ότι μιλά με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Σαμαρά και Καραμανλή, οι οποίοι τον συμβουλεύουν, αλλά οι αποφάσεις είναι δικές του.

Για το ενδεχόμενο προσχώρησης Ευ. Βενιζέλου και Ανδρ. Λοβέρδου στη ΝΔ απάντησε μονολεκτικά και κατηγορηματικά «όχι».

Για την περίπτωση που η ΝΔ δεν κερδίσει την αυτοδυναμία και αν θα συνεργαστεί με το Κίνημα Αλλαγής, ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξει τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις. Διαβεβαίωσε ότι «ο τόπος δεν θα μείνει ακυβέρνητος και δεν θα γίνουν καταστροφικές εκλογές με απλή αναλογική», για να συμπληρώσει ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο, θα είναι σύστημα πιο αναλογικό, αλλά όχι απλή αναλογική.

Αναφορικά με τις ρατσιστικές δηλώσεις περί «γύφτων» από στέλεχος της ΝΔ και για τις επιθέσεις στους ομοφυλόφιλους από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας, είπε ότι «η ΝΔ απορρίπτει κάθε έκφραση ξενοφοβίας και ρατσισμού. Για εμάς δεν υπάρχουν κοινωνικοί αποκλεισμοί. Δηλώσεις αυτού του είδους είναι μη αποδεκτές και δεν ταιριάζουν στη χώρα προκαταλήψεις και εκφράσεις σκοταδισμού».

Για τα δάνεια των κομμάτων ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν σχολιάζει τις κινήσεις της Δικαιοσύνης και ότι η ΝΔ έχει κάνει μία τεράστια και επιτυχημένη προσπάθεια να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της. Μείωσε τις λειτουργικές της δαπάνες και στηρίζεται όλο και περισσότερο σε μικρές δωρεές μελών της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment