PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρή Ανάπτυξη για Αυτοδύναμη Ελλάδα


Τους βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση, στον Ελληνικό Κόσμο και με κεντρικό σύνθημα «Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε».

Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. αποτυπώνονται οι κεντρικές επιλογές της στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, την εξωτερική πολιτική, τις υποδομές, τη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος και στην ασφάλεια των πολιτών, που είναι– σύμφωνα με την Πειραιώς – απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ν.Δ. επιμένει σε προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο τον προγραμματικό λόγο της. Όπως τόνισε, εδώ και καιρό η Ν.Δ. έχει δουλέψει το πρόγραμμά της ανά κλάδο και τομέα και έχει παρουσιάσει τις θέσεις της για όλα τα κρίσιμα θέματα.

Παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα του κόμματος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από 28% σε 20% σε μία διετία και τον φόρο στα μερίσματα αμέσως. Διπλασιάζουμε τον χρόνο συμψηφισμού και ενισχύουμε τις υπεραποσβέσεις. Η αποκλιμάκωση του ύψους δανεισμού της χώρας φέρνει μείωση του κόστους δανεισμού στις επιχειρήσεις».

«Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να μειώσουμε τους ανέργους σε μία τετραετία σε λιγότερο από 500.000 από 850.000 που είναι σήμερα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύθηκε για «μείωση φόρων για όλους τους πολίτες», ενώ μίλησε για εισαγωγικό συντελεστή από 22% σε 9% για εισόδημα έως 10.000 και σταδιακή μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα μειωθούν οι εισφορές από 20% σε 15%.

Όπως τόνισε, στο τέλος της τετραετίας θα εφαρμοστούν δύο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα τηρήσει την πολιτική κατάργησης των υπερπλεονασμάτων που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να μοιράζει μετά επιδόματα.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι θα αποκτήσει ξανά αξία η ακίνητη περιουσία και ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στη διετία, έκπτωση για ενεργειακή αναβάθμιση και συμψηφισμό με τιμολόγια στην εφορία. Όπως είπε, αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα και ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων.

Η στήριξη των νέων οικογενειών είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

  • «Καθιερώνουμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.
  • Αυξάνουμε το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018).
  • Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ για χρήση σε σταθμό της επιλογής των γονέων».

«Η Ν.Δ. έχει την ευθύνη να σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Στηρίζουμε τον θεσμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ότι η καλύτερη πολιτική κατά της φτώχειας είναι οι δουλειές και όχι τα επιδόματα και μίλησε για πρόγραμμα ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια ανέργους.

«Καθιερώνουμε πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους, με κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ,με ενημέρωση των πολιτών (με SMS ή email) για τις αναγκαίες εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και με αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ και ανέφερε τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες και καθιέρωση ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αλλά και κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες χρόνιων ασθενών.

Ακόμη, επεσήμανε πως θα εφαρμοστεί ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού και πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως.

«Καταργούμε αμέσως τον νόμο Παρασκευόπουλου για να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε πως «όπου πρέπει να γίνουν αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε άρον-άρον, θα γίνουν», ενώ μίλησε για τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, τύπου Γ, για να σταματήσει η δράση των συμμοριών στο εσωτερικό των φυλακών.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και στις ενέργειες της Άγκυρας τόνισε: «Έδωσα αγώνα να στηρίξει η Ευρώπη άμεσα την Κύπρο, χθες, όχι μόνο φραστικά».

Παράλληλα, σημείωσε πως θα εμπλέξει την Ευρώπη στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων τονίζοντας ότι «υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα για όσους θέλουν να το ξεχνούν».

«Ζούμε σε μια ταραγμένη περιοχή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ακολουθούμε εξωτερική πολιτική με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας».

Όπως υποστήριξε, «ιδρύουμε στα πρότυπα άλλων κρατών -όπως η Γαλλία και το Ισραήλ- Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. «Το όργανο αυτό λειτουργεί υπό τον πρωθυπουργό και εντοπίζει κινδύνους για την εθνική και περιφερειακή ασφάλεια, εισηγείται πολιτικές και υποστηρίζει την κυβέρνηση στη διαχείριση κρίσεων», εξήγησε.

Επίσης, μίλησε για αλλαγές στη χορήγηση ασύλου και επισήμανε: «Διασφαλίζουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής, με ειδική φροντίδα για τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Και δημιουργούμε ειδικές τάξεις στα σχολεία, ώστε να ενσωματώνονται ομαλά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα τα παιδιά όσων παραμείνουν στη χώρα ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment