PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο


Διαβεβαιώσεις για στήριξη του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και συμβουλές για τα «πρωτάκια», έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στον αγιασμό που τελέστηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείου Γαλατσίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι μαζί σας για να γιορτάσουμε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μία χρονιά, στην οποία θα χτυπήσει το κουδούνι σε 4.500 δημοτικά σχολεία και σε 5.500 νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα, με δασκάλους και βιβλία στη θέση τους» ανέφερε.

«Σήμερα είναι μέρα γιορτής» πρόσθεσε και απευθυνόμενος στα παιδιά που ξεκινούν το Δημοτικό είπε: «Είναι πράγματι ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου, να σέβεστε τους δασκάλους σας, να ακούτε τους γονείς σας και να μην τους κάνετε τη ζωή δύσκολη».

Απευθυνόμενος στη συνέχεια προς τους εκπαιδευτικούς τόνισε πως «εκτιμούμε και σεβόμαστε τον δύσκολο ρόλο που επιτελούν» και διαβεβαίωσε πως «θα είμαστε κοντά τους».

«Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων, θα ξαναδούμε τα προγράμματα των σπουδών, με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες, με περισσότερη στήριξη για την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών» επισήμανε.

Ευχήθηκε τέλος «μια καλή και χαρούμενη χρονιά με πλούσιες εμπειρίες» σε όλους.

Σ. Ζαχαράκη: Πιο σημαντική λέξη είναι η προσπάθεια

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, αλλά και της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, τελέστηκε ο αγιασμός στα 39ο – 141ο Δημοτικά Σχολεία και 97ο Νηπιαγωγείο Αθηνών.

Κατά τον χαιρετισμό της η υφυπουργός Παιδείας προέτρεψε τους μαθητές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους». «Όλοι είμαστε εδώ για τα παιδιά, οι γονείς που έχετε έρθει εδώ με την αγωνία της πρώτης μέρας, οι εκπαιδευτικοί, οι συνάδελφοι, ξέρω την αγωνία σας για την αρχή της χρονιάς, ξέρω όμως και την όρεξή σας» είπε.

«Πιο σημαντική λέξη είναι η προσπάθεια. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι στο τέλος της χρονιάς να είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας, ότι βάλαμε τον καλύτερο μας εαυτό και στα μαθήματα με τη δασκάλα μας και τον δάσκαλό μας αλλά και στα υπόλοιπα μαθήματα, σε οποιονδήποτε δάσκαλο, δασκάλα βρίσκεται απέναντί σας στην τάξη. Δεύτερη υπόσχεση, θα ανοίγεστε στη δασκάλα, στον δάσκαλο, στα παιδιά για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί ή σας στεναχωρεί. Θα πηγαίνετε στη δασκάλα, στον δάσκαλό σας να το λέτε και να αισθάνεστε αμέσως καλύτερα. Και το τρίτο πράγμα που θέλω να θυμάστε είναι ό,τι όπως μαθαίνετε από τους δασκάλους και τις δασκάλες σας, έτσι μαθαίνουν και οι δάσκαλοι από εσάς. Άρα είναι μία ζωντανή διαδικασία, η οποία θα σας δημιουργήσει ωραίες αναμνήσεις που κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να σας στερήσει» σημείωσε.

Διαβεβαίωσε τέλος πως «το υπουργείο Παιδείας θα είναι ανοιχτό στο να ακούει τα ζητήματα, όταν φύγουν οι κάμερες και οι φωτογράφοι, έτσι ώστε τα ζητήματα που έχετε να γίνονται δικά μας».

Πρ. Παυλόπουλος: Είσθε η ελπίδα και το μέλλον του τόπου

«Το μέλλον σας ανήκει, αλλά για να το κατακτήσετε, πρέπει, πριν απ΄όλα, να κλείνετε διαρκώς την Ελλάδα μέσα σας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στους μαθητές του 170ου Δημοτικού και του 90ου Νηπιαγωγείου Αθηνών, μετά την τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά, αλλά και για να σας διαβεβαιώσω πως όλοι μας – και πρώτος εγώ, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας – πιστεύουμε ειλικρινά πως είσθε η ελπίδα και το μέλλον του τόπου», ανέφερε, τονίζοντας ότι «αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ιθαγένεια και την καταγωγή τους».

«Η Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, είναι χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής Ισότητας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, συμβουλεύοντας τους μαθητές να έχουν γνώμονα της πορείας τους «την Ιστορία μας μαζί με τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν την μεγαλειώδη ιστορική διαδρομή του λαού μας και του έθνους μας».

Αυτό, όπως επισήμανε, «αληθεύει και για εκείνα τα παιδιά που δεν είναι Έλληνες». «Δεν τους ζητάμε, κάθε άλλο, να ξεχάσουν την εθνική τους ταυτότητα. Αντιθέτως, πρέπει να την σέβονται στο ακέραιο και να την υπηρετούν, πολλώ μάλλον όταν ο ελληνικός πολιτισμός έχει ως βασική του αρχή την συνύπαρξη και τον διάλογο των πολιτισμών. Όμως, τα παιδιά αυτά που ζουν μαζί μας πρέπει να βλέπουν, φυσικά με τον δικό τους τρόπο, την χώρα μας, την Ελλάδα, και σαν δική τους χώρα. Ιδίως δε να την βλέπουν ως χώρα που συμβολίζει, κατά την ιστορική της κληρονομιά και προοπτική, αρχές, αξίες και ιδανικά που υπερασπίζονται τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, και τα θεμελιώδη δικαιώματά του» τόνισε.

Όλα αυτά, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προϋποθέτουν πως το Σχολείο πρέπει να είναι εστία γνώσης. «Πρέπει, λοιπόν, να μελετάτε, να αγαπάτε αυτό που μαθαίνετε κα να μην αντιμετωπίζετε το μάθημα ως συλλογή πληροφορίας για τις εξετάσεις. Το μάθημα έχει αξία όταν μετατρέπετε, διαρκώς, την πληροφορία που παίρνετε σε γνώση» υπογράμμισε.

Τόνισε παράλληλα ότι «σε αυτό τον δρόμο της μάθησης» πολύτιμοι οδηγοί και συμπαραστάτες των παιδιών είναι πρώτον, οι δάσκαλοί σας και, δεύτερον, οι οικογένειές τους. «Οι δάσκαλοί σας, γιατί αυτοί, μέσα στο πλαίσιο της αποστολής τους, πρέπει να σας καθοδηγούν για να βάλετε τις βάσεις της διαμόρφωσης της προσωπικότητάς σας. Μεγάλο ρόλο παίζει όμως και η οικογένειά σας, η οποία δεν πρέπει να τα περιμένει όλα από το σχολείο. Βεβαίως και γνωρίζω πόσες και ποιες δυσκολίες, ιδίως μέσα στην κρίση, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν ακόμη οι οικογένειές σας, θέλω δε να ευχαριστήσω θερμώς όλους εκείνους που συμπαραστάθηκαν, ενεργώς, ώστε οι δυσκολίες αυτές να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνες. Όμως θα επιμείνω: Έχει και κάθε οικογένεια την δική της ευθύνη να σας προστατεύει – φυσικά δίχως, σε καμία περίπτωση, να σας καταπιέζει – προκειμένου ν’ αντιμετωπίσετε πολλούς από τους κινδύνους, οι οποίοι παραμονεύουν για να γκρεμίσουν ό,τι ‘χτίζει’ για εσάς το Σχολείο» σημείωσε.

Φ. Γεννηματά: Η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση

«Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά στα παιδιά, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς» ευχήθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία πρέστη στον αγιασμό στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου.

«Ξέρουμε τον αγώνα τους και την αγωνία τους σε συνθήκες που μερικές φορές είναι και δύσκολες, γιατί τα σχολεία μας απέχουν ακόμα από τις προσδοκίες μας. Γι’ αυτό είναι δική μας ευθύνη, δική μας υποχρέωση να συνεννοηθούμε, να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να δώσουμε στα παιδιά μας καλυτέρα εφόδια» δήλωσε, τονίζοντας ότι «η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση».

Δ. Κουτσούμπας: Καλή επιτυχία στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης

«Καλή σχολική χρονιά» και «καλή επιτυχία στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης» ευχήθηκε στους μαθητές όλης της χώρας ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουστσούμπας.

«Είμαστε δίπλα στους γονείς, παρόντες στη μάχη για να πάρουν τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα μορφωτικά εφόδια. Θέλουμε να τα δούμε να προοδεύουν, να χαίρονται τη ζωή. Είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς που τιμούν το λειτούργημα τους, που βλέπουν στις παιδικές και νεανικές ψυχές τη δυνατότητα για μια καλύτερη ανθρωπότητα και εργάζονται γι’ αυτό, κόντρα στις αντιξοότητες» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ τόνισε ότι «λύση στα αδιέξοδα που βιώνει η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της υπάρχει». «Η πρόταση του ΚΚΕ απαντάει οριστικά σ’ αυτά τα προβλήµατα, λύνει την αντίθεση ανάµεσα στις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής µας και τη µιζέρια που εισπράττουµε στην εκπαίδευση, γιατί βάζει τέλος στην κοινωνία της εκµετάλλευσης και μια µόρφωση που καταντά εµπόρευµα και κοιτάει τους γονείς στην τσέπη» σημείωσε για να καταλήξει: «O δρόμος για το σήμερα και το αύριο υπάρχει, είναι ο δρόµος του συλλογικού αγώνα για να κατακτήσουµε όλα όσα µας ανήκουν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment