PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Η σκέψη μας σε όσους δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές


«Η σκέψη μας βρίσκεται στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις μεγάλες πυρκαγιές, και κυρίως στους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τήνο, όπου βρίσκεται για τους εορτασμούς της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, «γι’ αυτούς δεν υπάρχουν αργίες και Σαββατοκύριακα, δίνουν τον αγώνα με αυτοπεποίθηση και αυτοθυσία, για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών αλλά και το περιβάλλον».

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στους εορτασμούς για την Παναγία, αλλά και στις επετειακές εκδηλώσεις για τον τορπιλισμό της «Έλλης», και σημείωσε πως «σήμερα είναι μια μεγάλη διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό». «Γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, ταυτόχρονα τιμούμε και τις Ένοπλες Δυνάμεις και αυτές τις μέρες παίρνουμε δύναμη και βρίσκουμε καταφύγιο στην πίστη μας. Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία για να ατενίσουμε το μέλλον ως χώρα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με μεγαλύτερη σιγουριά, για μια Ελλάδα η οποία επιτέλους γυρίζει σελίδα και μπορεί να δει το μέλλον της με πραγματική αισιοδοξία» είπε.

Το πρωί ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στην προβλήτα του νησιού, όπου έγινε δεκτός από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού. Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Χρ. Χριστοδούλου και τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Στ. Πετράκη, επιβιβάστηκαν στην πυραυλάκατο Μυκόνιο, για να μεταβούν στο σημείο του τορπιλισμού της «Έλλης» όπου έριξαν στεφάνια στη μνήμη των εννέα νεκρών του καταδρομικού.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας όπου με τη σύζυγό του παρακολούθησε την πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’, καθώς και τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, και τη δέηση στην κεντρική πλατεία.

Στις εορτές της Μεγαλόχαρης στη Τήνο, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, ενώ παρέστησαν –μεταξύ άλλων- ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, η βουλευτής Κυκλάδων Αικ. Μονογιού και ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment