PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Επιβεβαιώθηκε ποιοι είναι προσηλωμένοι στη διεθνή νομιμότητα


Στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας αλλά και της τριμερούς συνόδου Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τακτική του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στην τριμερή επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα, τους κανόνες καλής γειτονίας, και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ποια είναι η χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο που φαίνεται ότι δεν θέλει να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η στάση κάποια στιγμή θα μπορέσει να αλλάξει ώστε να σταματήσει η Τουρκία αυτές τις προκλητικές ενέργειες, που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι, όπως φαίνεται εξάλλου, να απομονώνεται ολοένα και περισσότερο διεθνώς», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα όχι μόνο το δηλώνει αλλά και στην πράξη το αποδεικνύει, ότι έχει ακολουθήσει σταθερά την οδό της διεθνούς νομιμότητας, των σχέσεων καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής. Και αυτό θα ήταν καλό να το ακολουθούν και οι υπόλοιποι γιατί χρειαζόμαστε όλοι για το μέλλον ηρεμία, ασφάλεια και σταθερότητα. Δυστυχώς έχουμε τη μοναδική γειτονική χώρα που τόσο έντονα ακολουθεί το ρόλο του ταραξία όπως και εσείς έχετε πει. Ίσως πρέπει και στην Ευρώπη, που φυσικά έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, να επικρατήσει η αρχή της αλληλεγγύης για τους εταίρους, για τα κράτη μέλη, για να δούμε κάποια στιγμή πως θα προχωρήσουμε ανάλογα με τις εξελίξεις», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δυσάρεστη και στα ελληνοτουρκικά και στην ευρύτερη περιοχή, παρόλο που υπάρχουν τριμερείς και πολυμερείς σχέσεις της Ελλάδας με άλλους συμμάχους και γειτονικές χώρες». κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τις κοινές δηλώσεις των ηγετών που συμμετείχαν στην τριμερή. Υπενθυμίζεται ότι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι καταδίκασαν την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας. Τις δηλώσεις αυτές χαρακτήρισε αβάσιμες το τουρκικό ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως τέτοιες δηλώσεις αποτελούν σύνηθες το φαινόμενο βάσει των προηγούμενων Συνόδων των τριών χωρών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment