PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Ενίσχυση της αμυντικής μας βιομηχανίας


Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ενημερώθηκε από τον υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό, Αλκιβιάδη Στεφανή, και τη στρατιωτική ηγεσία για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να προχωρήσει στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, με στόχο την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα την αξιοποίηση των αμυντικών προγραμμάτων ως πυλώνων ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.

Ο πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητες αφενός την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αφετέρου τη διασφάλιση της αξιοκρατικής ιεραρχικής εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, με πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που είχαν επιστρέψει από αναχαίτιση, με τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Σπέτσες», που ήταν σε επιφυλακή, και με στέλεχος του Στρατού Ξηράς σε επιτηρητικό φυλάκιο στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Αμέσως μετά, δήλωσε πως η επίσκεψή του είχε «και συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα». Ευχαρίστησε τους αρχηγούς και τους επιτελείς, για την ενδελεχή ενημέρωση την οποία του έκαναν και για την ουσιαστική συζήτηση για τις προτεραιότητες τις οποίες πρέπει η Ελλάδα να αναπτύξει ως προς την αμυντική της πολιτική.

«Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα, για άλλη μια φορά, την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, το αξιόμαχο αλλά και το εξαιρετικά υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις συνέπειες μιας δεκαετούς κρίσης, η οποία είχε οικονομικές επιπτώσεις και στους προϋπολογισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν έχει καμφθεί, αυτό το οποίο δεν έχει θιγεί, είναι το ηθικό του στρατεύματος. Θέλω και με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, αλλά και την περηφάνια μου σε όλες τις γυναίκες, σε όλους τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Διότι αυτοί αποτελούν την ψυχή των Ενόπλων Δυνάμεων και την ισχύ της αποτρεπτικής μας δύναμης» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment