PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Αποτέλεσμα συναλλαγών η οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης


Επιζήμια για την Ελλάδα χαρακτήρισε εκ νέου τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «αναγνωρίζει για πρώτη φορά “μακεδονική γλώσσα” και “μακεδονική εθνότητα” τροφοδοτώντας έτσι τον αλυτρωτισμό».

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», επέμεινε ότι διατηρούμε το δικαίωμά μας να ασκήσουμε βέτο στη διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «οριακή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, η οποία είναι το αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι με μεμονωμένους βουλευτές, σε πολλούς από τους οποίους υποσχέθηκαν κυβερνητικές ή άλλες θέσεις».

Επανέλαβε ότι, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, εντός δύο ετών θα μειωθεί ο φόρος για τις επιχειρήσεις από το σημερινό επίπεδο στο 20% και τον EΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες κατά 30%.

Περιέγραψε, δε, ως ευρύτερο στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε εξάλλου «τι μπορεί να συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας», με αφορμή τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Νικολάς Μαδούρο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment