PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία σημαίνει εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο


Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, αυτό σημαίνει ότι θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και με απλή αναλογική, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας στους πολίτες έκκληση για μαζική προσέλευση στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι χρειάζεται ισχυρή εντολή το βράδυ της 7ης Ιουλίου «για να αποφύγουμε τις περιπέτειες». Όπως εξήγησε, αν δεν μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις επικείμενες εκλογές «τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε νέες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική, που σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι η μόνη κυβέρνηση που θα μπορεί να σχηματιστεί είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης».

«Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι εκλογές θα γίνουν κατακαλόκαιρο, με τα εθνικά θέματα ανοιχτά» είπε, προσθέτοντας ότι «τότε θα έπρεπε να συνεργαστεί το πρώτο με το δεύτερο κόμμα». «Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν αυτό», εκτίμησε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί η Ν.Δ. να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορούμε να συνεννοήθουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, έχουμε πολύ διαφορετική αντίληψη, όχι μονο για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας. Δεν μπορώ να φανταστώ συνεννόηση της Ν.Δ. με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι η Ν.Δ. θα φέρει στη Βουλή αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα νέο σύστημα που δεν θα δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και τόνισε πως στόχος του θα είναι οι 200 ψήφοι για να αποφευχθούν στο μέλλον ενδιάμεσες εκλογές με απλή αναλογική.

Καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως για λίγες ψήφους μπορεί να κριθεί η ισχυρή εντολή που διεκδικεί η Ν.Δ. και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Επίσης, έστειλε μήνυμα προς τα στελέχη της Ν.Δ. να μην θεωρούν προεξοφλημένο το αποτέλεσμα.

Για το ντιμπέιτ

Σε ό,τι αφορά την ακύρωση του ντιμπέιτ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να βρεθεί απολογούμενος απέναντι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. «Εμείς προσήλθαμε με διάθεση να βρούμε λύση και να γίνει το ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να αναμετρηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Είναι κρίμα ότι δεν θα γίνει το ντιμπέιτ, το οποίο θα ήταν σημαντικό, αλλά δεν θα ήταν καθοριστικό για την εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε.

Για τον Βέμπερ

Για τα κορυφαία αξιώματα της Ε.Ε. είπε πως η προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να πάει στο ΕΛΚ, που έχει προτείνει τον κ. Βέμπερ. Ανέφερε ακόμη πως ο κ. Βέμπερ έχει στηρίξει και την Κύπρο στο θέμα της ΑΟΖ και κανένας από τους επικριτές του από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μίλησε γι’ αυτό. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μη βρεθεί λύση στην άτυπη Σύνοδο της Ε.Ε., την Κυριακή.

Για την Τ. Μοροπούλου

Αναφορικά με την υπόθεση της Τόνιας Μοροπούλου, η οποία τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων της Ν.Δ. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες και υποστήριξε: «Η ίδια πήρε την απόφαση να διευκολύνει τη Ν.Δ.. Δεν ήταν μία περίπτωση παρεμφερής ή όμοια με την περίπτωση της κ. Λοϊζου. Αλλά αυτή η υπόθεση έχει κλείσει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment