PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Αναπτύσσουμε ένα ευρύ και πυκνό δίκτυο διεθνών επαφών


Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Ρωσία τόνισε από τη Μόσχα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας τους συνομιλητές του ότι στην Ελλάδα και το πρόσωπό του θα βρίσκουν πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας και ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος Ενωμένη Ρωσία Ντμίτρι Μεντβέντεφ χωρίς όμως να γίνουν δηλώσεις, όπως απαιτεί το ρωσικό πρωτόκολλο για κομματικές συνομιλίες.

Επίσης ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν, ο οποίος τόνισε ότι «είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα με τόσο βαθιές και μακραίωνες σχέσεις με τη Ρωσία, όπως η Ελλάδα».

Στο πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει και συνάντηση – διάλογος με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Με την ολοκλήρωση των επαφών του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους Έλληνες δημοσιογράφους.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment