PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κ. Λαλένης: «Ο Δήμαρχος διοίκησε ανεύθυνα»


Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου καλεί: “όλους τους πολίτες να κοιτάξουμε την πραγματικότητα και να οδηγήσουμε την πόλη μπροστά. Χωρίς μελανά σημεία και εδώλια. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την πόλη που θέλουμε. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για όλους εμάς”.

Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας», με αφορμή τη δήλωση του κ. Παχατουρίδη στο φυλλάδιο που πρόσφατα κυκλοφόρησε στην πόλη μας για την υποψηφιότητά του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Δήμοι, δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Η τρόικα, μεταξύ άλλων, ζητεί στοιχεία για τα οικονομικά των Δήμων, εντοπίζοντας οικονομικές πληγές από κακοδιαχείριση, άλλωστε κρατικά χρήματα διαχειρίζονται και οι Δήμοι.

Γι’ αυτό ο κ. Παχατουρίδης, καλά θα κάνει να μην υποδύεται τον άνθρωπο που πέφτει από τα σύννεφα, λόγω της…απρόσμενης κρίσης, να πάψει να ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών και να εξηγήσει γιατί το Περιστέρι βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των υπερχρεωμένων Δήμων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΚΕΔΚΕ. Καλά θα κάνει να απαντήσει στους ανθρώπους που ζητεί την ψήφο τους, γιατί τους υποχρεώνει να πληρώνουν το 30% του λογαριασμού της ΔΕΗ, στο δημοτικό χαράτσι του.

Επειδή το εισπράττει η ΔΕΗ και δεν φαίνεται; Καλά θα κάνει ο κ. Παχατουρίδης, να μας πει ποια έργα ανταποκρίνονται στα περίπου 95.000.000 ευρώ που χρωστά. Καλά θα κάνει να απαντήσει γιατί οδήγησε την πόλη σε οικονομικό μαρασμό. Καλά θα κάνει να απαντήσει στις Περιστεριώτισσες και τους Περιστεριώτες, γιατί η Πολιτεία τον οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, για την υπόθεση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου.

Για την εν λόγω υπόθεση, υπενθυμίζουμε ότι όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πήρε ευρωπαϊκά κονδύλια, για προγράμματα που αφορούν το κτίριο της εργαζόμενης μητέρας και τα χρησιμοποίησε για εγκατάσταση του Επιτρόπου – Ελεγκτή. Έτσι αντιλαμβάνεται την κοινωνική πολιτική; Μιλά για τους οικονομικά αδύναμους και για τους νέους.

Τι έκανε γι’ αυτούς; Ακόμη και για τους άπορους που διατείνεται ότι βοηθά, σας γνωστοποιώ, ότι και η μικρότερη εκκλησία στην πόλη μας, παρέχει περισσότερα γεύματα και βοηθά περισσότερους από όσους ο Δήμος. Για ποια κοινωνική πολιτική μιλά; Για τα τροφεία που επέβαλε στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς; Έτσι αντιλαμβάνεται την στήριξη στα νέα ζευγάρια; Για τα ΚΑΠΗ που ήθελε να βάλει αντίτιμο στους καφέδες; Για το έργο που υποσχέθηκε ότι θα κάνει και δεν έκανε;

Δυστυχώς για τον Δήμαρχο, οι πολίτες γνωρίζουν τα πεπραγμένα του. Γνωρίζουν ότι οι υποσχέσεις του, είναι σαν τα καπέλα των ταχυδακτυλουργών που βγάζουν κουνέλια, για να ενθουσιάζουν το πλήθος αλλά πρόκειται για τρικ. Οι πολίτες ξέρουν πια ότι ο κ. Παχατουρίδης, με το σύνθημα «υπεύθυνα και ανθρώπινα» διοίκησε ανεύθυνα, χρεώνοντας το δήμο και τελικά δημιουργώντας μια απάνθρωπη πόλη. Ανεύθυνα και απάνθρωπα γιατί δεν αναρωτήθηκε εάν μπορούν να περάσουν τα αναπηρικά αμαξίδια από τα κολωνάκια που τοποθέτησε στον πεζόδρομο. Που βρίσκεται η υπευθυνότητα και οι ανθρωπιά σ’ αυτό το… έργο;

Ανεύθυνα και απάνθρωπα γιατί το κτίριο της εργαζόμενης γυναίκας, έγινε κτίριο του Ελεγκτή. Ανεύθυνα και απάνθρωπα, γιατί το 1/3 του λογαριασμού της ΔΕΗ είναι για έργο που δεν έγινε. Ανεύθυνα και απάνθρωπα γιατί ζητεί τροφεία από τους οικονομικά αδύναμους. Ανεύθυνα και απάνθρωπα, γιατί ζήτησε από τους συνταξιούχους να πληρώνουν στα ΚΑΠΗ τους καφέδες και με δική μας παρέμβαση το πήρε πίσω. Ανεύθυνα και απάνθρωπα, γιατί άφησε στην τύχη της την τοπική αγορά και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Γιατί η φροντίδα του για το περιβάλλον περιορίστηκε σε 300 γλάστρες, και σε δεκάδες φωτογραφίες λουλουδιών «φυτεμένες» επάνω σε σιδεροκολώνες; Γιατί το κυκλοφοριακό πρόβλημα γίνεται πιο έντονο, την ώρα που κατά δημόσια δήλωσή του το Νοέμβριο του 2007 θα είχαν παραδοθεί 3 υπόγεια γκαράζ.

Ανεύθυνα και απάνθρωπα γιατί μετέτρεψε την ελπίδα που αναφέρει στη δήλωσή σε απογοήτευση. Με ανευθυνότητα και απανθρωπιά απογοήτευσε ακόμη και εκείνους που τον πίστεψαν. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, οι πολίτες, έχουν δικαίωμα να απαιτούν μια ανθρώπινη πόλη.

Ο κ. Παχατουρίδης, απέδειξε ότι δεν μπορεί. Για όλους αυτούς τους λόγους, καλώ όλους τους πολίτες να κοιτάξουμε την πραγματικότητα και να οδηγήσουμε την πόλη μπροστά. Χωρίς μελανά σημεία και εδώλια. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την πόλη που θέλουμε. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για όλους εμάς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment