PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Γαβρόγλου: Διορισμός 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας


Τον διορισμό 15.00 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας «που είναι μία απόφαση της Κυβέρνησης, είναι μία δέσμευση του Πρωθυπουργού», προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 247» ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως «ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, εξήγγειλε τους 4.500 διορισμούς για το 2019 που θα είναι για την Ειδική Εκπαίδευση. Θα είναι όλες για την Ειδική Εκπαίδευση για τον εξής λόγο: γιατί οι μισοί αναπληρωτές -εμείς τώρα προσλαμβάνουμε 20.000 αναπληρωτές κάθε χρόνο- είναι για την Ειδική Εκπαίδευση».

«Προχωράμε άμεσα σ’ αυτό και σε βάθος τριετίας θα είναι 5.250 διορισμοί για το 2020 και 5.250 διορισμοί για το 2021. Άρα, σύνολο, 15.000 διορισμοί που είναι μία απόφαση της Κυβέρνησης, είναι μία δέσμευση του Πρωθυπουργού», πρόσθεσε.

Ερωτηθής για τη διαδικασία με την οποία θα γίνεται ο διορισμός, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι περιμένει να ακούσε πρώτα τις Ομοσπονδίες, σημειώνοντας πως «η πρώτη χρονιά θα είναι για την Ειδική Εκπαίδευση, η δεύτερη και η τρίτη χρονιά θα είναι για την Γενική Εκπαίδευση, και τώρα εκεί θα είναι ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε για τις διάφορες ειδικότητες».

«Θα κάνουμε το παν, για να είναι δεσμευτική αυτή η προοπτική. Γιατί χωρίς αυτή την προοπτική θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει οποιοσδήποτε προγραμματισμός στην Εκπαίδευση», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του ωραρίου των σχολείων ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε πως έστειλε επιστολή και στις δύο Ομοσπονδίες για να συμμετέχουν στην Ομάδα Εργασίας και περιμένει να του απαντήσουν.

«Η πρόθεση μας είναι να δούμε όλα τα επιστημονικά στοιχεία επίσημα -εγώ τα έχω μελετήσει ανεπισήμως με τους συναδέλφους- να δούμε τα στοιχεία αυτά και επίσημα, να δούμε όλες τις παραμέτρους και να προτείνουμε ένα σχέδιο για την ερχόμενη χρονιά», σημείωσε και πρόσθεσε πως επιλογή αποτελεί να μην έρθουν αναταράξεις.

Επιπλέον, ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε εξαιρετικό το πόρισμα του Παρασκευόπουλου για τα Πανεπιστήμια που προκάλεσε αντιδράσεις με εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου να μιλάνε ακόμα και για τραγωδία.

«Θέλω να είναι σαφές ότι στην επιτροπή Παρασκευόπουλου μετέχει εκπρόσωπος της εισαγγελίας, της αστυνομίας, της συνόδου πρυτάνεων, ειδικοί καθηγητές. Το πρόβλημα είναι πολύ σύνθετο, πολυπαραμετρικό. Το πόρισμα το στείλαμε στις συγκλήτους, στις φοιτητικές παρατάξεις και στις κομματικές νεολαίες. Η νεολαία της ΝΔ μας το επέστρεψε ως απαράδεκτο σε 45 λεπτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment