PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Γαβρόγλου: Για πρώτη φορά ο κλήρος εξασφαλίζεται


Με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία από την Εκκλησία της Κρήτης, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διαλόγου για την υλοποίηση της Συμφωνίας Πολιτείας και Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την αποτελούσαν ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκιποννήσων, κ. Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Γαλλίας, κ. Εμμανουήλ, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλόχιος, o Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, κ. Αμφιλόχιος, και ο αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Θεόδωρος.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος και οι γ.γ. της Κυβέρνησης, του υπουργείου και Θρησκευμάτων, ο κ. Γαβρόγλου, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι αναλύθηκε το πλαίσιο συμφωνίας ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία της Ελλάδος κι απαντήθηκαν διευκρινιστικά ερωτήματα. «Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, όχι μόνο από την Εκκλησία, αλλά από όλη την κοινωνία, το πλαίσιο της Συμφωνίας ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία της Ελλάδας. Ειδικά για το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου, για πρώτη φορά ο κλήρος εξασφαλίζεται με τον τρόπο που πρέπει να εξασφαλίζεται σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Σήμερα αρχίσαμε να συζητάμε και τις ιδιαιτερότητες και τα διακριτά προβλήματα που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Κρήτης, για να δούμε πώς αυτά θα μπορέσουν να λυθούν, πάντοτε στο πλαίσιο ενός σύγχρονου δημοκρατικού κράτους. Σίγουρα θα συνεχιστεί αυτός ο διάλογος και είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να τα επιλύσουμε».

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκιποννήσων, κ. Δημήτριος, ευχαρίστησε τον υπουργό «για τη φιλοξενία του, την αγάπη του και τον σεβασμό του προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προς ημάς», λέγοντας πως είναι η τρίτη φορά που συναντάται με τον κ. Γαβρόγλου για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. «Μας εστάλη χθες ένα περιγραφικό κείμενο το οποίο κατ’ αρχήν δεν είμαστε εις θέσιν να το ελέγξουμε, δεν είμαστε ειδήμονες. Θέλει επεξεργασία και από μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να συνεχιστεί εν προκειμένω ο διάλογος. Μιλήσαμε επίσης και για τις αποσπάσεις κληρικών του Οικουμενικού Θρόνου στο εξωτερικό, στην Ευρώπη κυρίως, στην Νότιο Αμερική και στην Άπω Ανατολή και εισπράξαμε μία θετική αύρα από μέρους του κ. υπουργού και τον ευχαριστώ εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου γι’ αυτό» δήλωσε ο Μητροπολίτης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment