PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Βελόπουλος: Ακυρώστε την Συμφωνία των Πρεσπών


Να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να ορισθεί η εθνική γραμμή στις σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία, ζήτησε από τον πρωθυπουργό κατά την παρθενική του ομιλία ως αρχηγός κόμματος στην Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την πατρίδα, δεν μισούμε κανέναν λαό. Δεν διαπραγματευόμαστε όμως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

Αναφέρθηκε επίσης σε παλαιότερες τοποθετήσεις του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αναφορικά με την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, σημειώνοντας:

«Όταν σας έλεγα για τα κοιτάσματα, ήμουν γραφικός. Τότε ήμουν γραφικός, τώρα είμαι περιγραφικός της κατάστασης. Δεν με πιστεύατε. Και σήμερα κινδυνεύει η Ελλάδα λόγω αυτών των κοιτασμάτων». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να “συμφωνήσουμε επιτέλους για το ποια είναι η εθνική μας γραμμή. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πούμε ποιες είναι οι δικές μας “κόκκινες γραμμές”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι καλλιεργείται απέναντι στην Τουρκία, ένα «φοβικό σύνδρομο το οποίο οδηγεί σε ηττοπάθεια και η καλλιέργεια της ηττοπάθειας σε ήττα».

«Είναι η πρώτη φορά όπου πρωθυπουργός, τάζει περισσότερα στις προγραμματικές του δηλώσεις, από όσα είχε πει προεκλογικά» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός όφειλε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

«Σαράντα λεπτά ομιλίας, 39 λεπτά παροχολογίας και μόνο ένα για τα ελληνοτουρκικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κ Βελόπουλος αναφέρθηκε στην μήνυση, η οποία έχει κατατεθεί σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά και κάλεσε τους «Μακεδόνες βουλευτές της ΝΔ», οι οποίοι όπως είπε προεκλογικά έκαναν λόγο για “Εγκληματική Συμφωνία” να αποδείξουν αν όντως θέλουν να την ακυρώσουν, βάζοντας τις υπογραφές τους δίπλα σε αυτές των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Κλείστε την προδοτική συμφωνία, γιατί ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Ξέρετε τι περιλαμβάνει αυτή η Συμφωνία; Περιλαμβάνει την δυνατότητα των Σκοπίων, να έχουν ναυτικό στον Θερμαϊκό. Τους επιτρέπει να έχουν ΑΟΖ. Ακυρώστε την Συμφωνία των Πρεσπών και ο ελληνικός λαός θα σας ευγνωμονεί», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατήγγειλε την στάση της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης στην υπόθεση του φόνου Κατσίφα, αλλά και τις ενέργειες του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγόρησε ως υπεύθυνο για τις κατεδαφίσεις κατοικιών της Ελληνικής Ομογένειας στην Χειμάρρα.

Ο κ. Βελόπουλος, τάχθηκε επίσης υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, που θα αποφέρουν έσοδα στο ελληνικό δημόσιο. Έκανε λόγο για «παρεμπόριο που έχουν στήσει καθηγητές, μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια, χρησιμοποιώντας φοιτητές, για εργασίες ενώ ζήτησε να σταματήσει η κομματικοποίηση και να καταργηθούν οι φοιτητικές παρατάξεις.

Αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων είπε ότι «ο ίδιος είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά «όταν ελληνικές κρατικές επιχειρήσεις δίνονται σε κρατικές αυστριακές ή κινεζικές κρατικές εταιρείες «είναι κρατικοποίηση υπό άλλη σημαία. Φεύγει από το ελληνικό κράτος και πάει σε ένα άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment